Πατατόπιτα νηστίσιμη


Tώρα που έχουμε τη Νηστεία των Χριστουγέννων καλό είναι να τρώμε υγιεινά και απλά αλλά νόστιμα πράγματα.

Μια πολύ απλή και με λίγα υλικά ,λίγη κούραση και πολύ καλό αποτέλεσμα είναι η πίτα που θα σας δώσω τη συνταγή της σήμερα.

Λοιπόν ετοιμαστείτε για νοστιμιές.

ΥΛΙΚΑ

4 μεγαλες πατάτες

1 κρεμύδι μέτριο

1 ματσακι δυόσμο

1 μεγάλο ποτήρι ελαιόλαδο.

Αλάτι και πιπέρι μαύρο.

1 κιλό φύλλα χωριάτικα για πίτα

 έτοιμα σε πακέτο

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια μέτρια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζετε ένα μέτριο κρεμύδι και το κόβετε μαζί με τον δυόσμο για να το βάλετε μέσα στις πατάτες που εντωμεταξύ έχουν βράσει.

Ριχνετε το μισό ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι μαύρο.

🍞


Τα πατάτε καλά με ένα πηρούνι μέχρι να λιώσουν αλλά οχι πολύ σαν πουρές,να έχουν και μεγαλύτερα κομμάτια γιατί είναι πιο νόστιμη έτσι η πίτα μας.

Λαδώνετε ένα ταψί νούμερο 36 και αφού αλείψετε με λάδι πάλι το φύλλο απλώνετε 


 γέμιση στην άκρη του φύλλου κατα 

μήκος μέχρι την άκρη  και το τυλίγετε σαν ρολό

το στρίβετε μετά σαν σαλιγκαράκι και το τοποθετείτε στο κέντρο του ταψιού.

Το επόμενο φύλλο δεν το τυλίγετε έτσι αλλά πάτε και το τοποθετείτε στην ακρη του στριφτού φύλλου που έχετε βάλει στο κέντρο και έτσι συνεχίζεται ο κύκλος που κάνουν τα φύλλα ,μέχρι να γεμίσει όλα το ταψί.

Την αλείφετε απο πάνω με ελαιόλαδο καλά και την ψήνετε σε φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ειναι μια πολύ απλή και εύκολη πίτα που δε θα σας πάρει πολλή ώρα να τη φτιάξετε, αλλά

 και ούτε να τη φάτε.

Είναι τραγανή απο έξω και 

μέσα μαλακιά όταν είναι ζεστή 

αλλά και όταν κρυώσει είναι το ίδιο νόστιμη.

Αν κάνετε και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα θα έχετε ένα πολύ χορταστικό και υγιεινό γεύμα.

Δοκιμάστε την και δώστε και στα παιδιά είναι νόστιμη και θα τη φάνε νομίζω ευχάριστα

                                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Γλυκό ψυγείου "τσακ μπαμ"



Σας περίσσεψε το κέικ και δεν θέλετε πιά να το φάτε γιατί έχει στεγνώσει.

Μη σκάτε σας έχω εδώ μια απλή και ωραία συνταγή.

Ενα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ένα και ένα για τις ζεστές  μέρες του Καλοκαιριού.

Λοιπόν πάμε να σας δείξω πως να το κάνετε.



ΥΛΙΚΑ

Μισό κέικ σε φόρμα φόρμα ( τα συγκεκριμένα υλικά είναι για ένα μεσαίο πλαστικό τάπερ με καπακι.

Βγαίνει περίπου 12 με 15 κομματια σε κανονικο μέγεθος.

Μία κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα και μία με γεύση βανίλια.

1 χάρτινο κουτί του κιλού φρέσκο γάλα

1 κουτί σαντιγί γκαρνί.

Ενα φακελάκι τρούφα σοκολάτας.

Το κόβετε σε κομμάτια,δεν είναι ανάγκη να τα βάλετε σε σειρές,και ανακατεμένα να είναι θα μπεί ανάμεσα η κρέμα στιγμής και θα τα ενώσει.

(Κρέμα στιγμής Γιώτης έβαλα εγω σε γεύση βανίλια και σοκολάτα,και σαντιγί έβαλα Γκαρνί,εσείς διαλέξτε ότι μάρκα σας αρέσει)

Το σιροπιάζετε ελαφρά με λίγο λικέρ η αν έχετε σπιτική βυσσινάδα αραιώνετε λίγη και το βρέχετε ελαφρά.


Σε 400 ml γάλα φρέσκο διαλύετε την κρέμα στιγμής σοκολάτα η και την βανίλια άν σας αρέσει να την βάλετε πρωτη,σειρά δεν παίζει ρόλο.

Αφού τη χτυπήσετε με τον αυγοδάρτη,δε χρειάζεται καν μίξερ,(εξ ου και το όνομα του γλυκού ,γιατί γίνεται πολυ γρήγορα και εύκολα)



Μόλις τη δείτε λεία και βελούδινη τη στρώνετε πάνω στα κομμάτι του κέικ.

Την ίδια διαδικασία κάνετε και με τη δεύτερη στρώση,κομμάτια κεικ,χτυπάτε την άσπρη κρέμα και τη ρίχνετε πάνω στα κομμάτια,αφού τα βρέξετε πρώτα με ότι βρέξατε και την κάτω σειρά.


Ρίχνετε προαιρετικά στην άσπρη κρέμα και λίγη τρούφα  πριν βάλετε τη σαντιγί απο πάνω.

Χτυπάτε τέλος και το κάθε φάκελο της κρέμας σαντιγί με ένα ποτήρι γάλα και τη στρώνετε τελευταία.

Ρίχνετε και την τρούφα στο τέλοε η καρύδια,η γλυκό του κουταλιού η σοκολάτα γάλακτος τριμμένη.




Οσο πιο πολύ μένει στο ψυγείο τόσο πιο ωραία δένουν τα υλικά μεταξύ τους και γίνεται ωραιότερο.
Φτιάξτε για εσάς ,τους φίλους σας ,τα παιδιά σας,τα εγγονια σας ,είμαι σίγουρη ότι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι και ας έχει απλές γεύσεις και απλή εκτέλεση,φτιάξτε το ,αντε πάμε.......
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!



 

Σπαγγέτι με μύδια



Τα μύδια τα έχουμε συνιθίσει περισσο΄τερο σαν σαγανάκι ,αχνιστά η τηγανητά.

Μια πολύ ωραία όμως εκοδχή τους ,εύκολη νάστιμη απλή είναι να τα μαγειρέψετε με σπαγγέτι.

Θα σας εντυπωσιάσει πόσο νόστιμη μακαρονάδα μπορύν να γίνουν και πόσο ωραία δένουν οι γευσεις τους

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια μύδια,είναι καλύτερα να είναι απο τη θάλασσα ,αλλά αν δεν έχετε πολύ νόστιμα είναι και αυτά που πουλάνε σε σακουλάκια και τα κατεψυγμένα.

1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 10

Μισό ματσάκι μαιντανό ,άνηθο , αλάτι ,πιπέρι,

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα,

1 κουταλιά σούπας κέτσαπ, ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμός ντομάτας η ψιλοκομμένο ντοματάκι.



Βάζετε σε ένα τηγάνι η μια κατσαρόλα μικρή το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι τον μαιντανό, τον άνηθο ,το σκόρδο  την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρετε ελαφρά.

Ρίχνετε τα μύδια τα οποία θα έχετε πλύνει πολύ καλά και θα αφαιρέσετε και ένα πράσινο που έχουν σαν χορταράκι η τυχόν κομματάκια απο το κέλυφός τους.

Τα σοτάρετε και αυτά και μετά ρίχνετε και τη μουστάρδα και την κέτσαπ μαζί με το πιπέρι και το αλάτι.

Ρίχνετε τέλος τη ντομάτα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για να μελώσουν.


Σε μιά κατσαρόλα ρίχνετε νερό για να βράσει για τα μακαρόνια και αλάτι.

Οταν κοχλάσει το νερό τα ρίχνετε μέσα και δε τα αφήνετε να βράσουν πολύ γιατί έτσι γίνονται πιο νόστιμα.

Τα στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο κρύο νερό ,τα σουρώνετε και μετά βάζετε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε ένα μπρίκι και το ρίχνετε καυτό μέσα στα μακαρόνια.

Τέλος ρίχνετε μέσα τα μύδια που έχουν γίνει και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν οι γεύσεις τους.

Εάν ποτήρι άσπρο κρασί και μια πράσινη σαλάτα και έχετε ένα υπέροχο γεύμα.

Φτιάξτε το και αν σας αρέσει να τρώτε ζυμαρικά μαζί με θαλασσινά σίγουρα θα σας κερδίσει αυτή η μακαρονάδα.

                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!


 

Συνολικές προβολές σελίδας