Σας περίσσεψε το κέικ και δεν θέλετε πιά να το φάτε γιατί έχει στεγνώσει.
Μη σκάτε σας έχω εδώ μια απλή και ωραία συνταγή.
Ενα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ένα και ένα για τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού.
Λοιπόν πάμε να σας δείξω πως να το κάνετε.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κέικ σε φόρμα φόρμα ( τα συγκεκριμένα υλικά είναι για ένα μεσαίο πλαστικό τάπερ με καπακι.
Βγαίνει περίπου 12 με 15 κομματια σε κανονικο μέγεθος.
Μία κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα και μία με γεύση βανίλια.
1 χάρτινο κουτί του κιλού φρέσκο γάλα
1 κουτί σαντιγί γκαρνί.
Ενα φακελάκι τρούφα σοκολάτας.
(Κρέμα στιγμής Γιώτης έβαλα εγω σε γεύση βανίλια και σοκολάτα,και σαντιγί έβαλα Γκαρνί,εσείς διαλέξτε ότι μάρκα σας αρέσει)
Το σιροπιάζετε ελαφρά με λίγο λικέρ η αν έχετε σπιτική βυσσινάδα αραιώνετε λίγη και το βρέχετε ελαφρά.
Σε 400 ml γάλα φρέσκο διαλύετε την κρέμα στιγμής σοκολάτα η και την βανίλια άν σας αρέσει να την βάλετε πρωτη,σειρά δεν παίζει ρόλο.
Αφού τη χτυπήσετε με τον αυγοδάρτη,δε χρειάζεται καν μίξερ,(εξ ου και το όνομα του γλυκού ,γιατί γίνεται πολυ γρήγορα και εύκολα)
Μόλις τη δείτε λεία και βελούδινη τη στρώνετε πάνω στα κομμάτι του κέικ.
Την ίδια διαδικασία κάνετε και με τη δεύτερη στρώση,κομμάτια κεικ,χτυπάτε την άσπρη κρέμα και τη ρίχνετε πάνω στα κομμάτια,αφού τα βρέξετε πρώτα με ότι βρέξατε και την κάτω σειρά.
Ρίχνετε προαιρετικά στην άσπρη κρέμα και λίγη τρούφα πριν βάλετε τη σαντιγί απο πάνω.
Χτυπάτε τέλος και το κάθε φάκελο της κρέμας σαντιγί με ένα ποτήρι γάλα και τη στρώνετε τελευταία.
Ρίχνετε και την τρούφα στο τέλοε η καρύδια,η γλυκό του κουταλιού η σοκολάτα γάλακτος τριμμένη.