Χοιρινό κότσι με φλομάρια

Είναι αδύνατον να επισκεφθείς τη Λήμνο έστω για μία φορά και να μην φας φλομάρια και Βενιζελικά...

Ειναι επίσης αδύνατον να μην θελήσεις να ξαναφάς και γι αυτό είναι άλλο τόσο σίγουρο ότι θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας και ένα και δύο και τρία σακουλάκια...

Είναι εξάλλου τόσο νόστιμα και ανάλαφρα στη γεύση τους.

Σας έχω εδώ ένα απλό απλούστατο πιάτο που γίνεται γρήγορα και τρώγεται άλλο τόσο γρήγορα....

ΥΛΙΚΑ

1 σακουλάκι φλομάρια

2 κότσια χοιρινά

φρέσκια τριμμένη ντομάτα η ντοματάκια σε κονσέρβα ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο βασιλικό ένα κλαδάκι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ,αλάτι πιπέρι ,ρίγανη μουστάρδα μια κουταλιά  το χυμό ενός λεμονιού, το χυμό ενός πορτοκαλιού και ελαιόλαδο ενα ποτηράκι του κρασιού..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα κότσια και τα βάζετε σε γάστρα στη σειρά.

Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο το μισό απο το ποτηράκι ελαιόλαδο τη ρίγανη το αλάτι,το χυμό του λεμονιού ,τη μουστάρδα ,το χυμό του πορτοκαλιού και τα χτυπάτε με ένα πηρούνι να γίνουν μια σάλτσα όχι πολυ πηχτή.

Τη ρίχνετε πάνω στα κότσια και τα αφήνετε έτσι περίπου μισή ώρα για να τραβήξουν μέσα τα αρώματα και τη γεύση της.

Τα βάζετε σε αναμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και τα ψήνετε περίπου 2 με 2,5 ώρες η έως ότου τα δείτε να έχουν μια κρούστα απο πάνω κάπως χρυσαφιά.


Κόβετε ψιλό τον βασιλικό και φέτες τη σκελίδα το σκόρδο, το ελαιόλαδο, ρίχνετε και αλάτι στο τηγάνι και τα σοτάρετε ελαφρά.

Ρίχνετε σ αυτό το μείγμα και τη ντομάτα και την αφήνετε να πάρει μια δύο βράσεις,θα καταλάβετε ότι έγινε γιατί θα αλλάξει χρώμα κάπως


Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και το αφήνετε να βράσει καλά,να αρχίσει να κοχλάζει.

Ρίχνετε μεσα τα φλομάρια τα αφήνετε να βράσουν 5με 7 λεπτά και σβήνετε το μάτι της κουζίνας,δε χρειάζονται εξάλλου και περισσότερο.

Σε ένα μπρίκι του καφέ βάζετε τις δύο κουταλιές φρέσκο βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει καλά και να κάψει.

Σουρώνετε τα φλομάρια αλλά όχι να φύγει τελείως το νερό τους ,να μείνει λίγο μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνετε το καυτό βούτυρο απο πάνω.

Τα αφήνετε σκεπασμένα στην κατσαρόλα 




 Οταν δείτε ότι έχουν γίνει τα κότσια τα βγάζετε απο το φούρνο και τα σερβίρετε με τα φλομάρια.

Βάζετε πανω στα φλομάρια και τη σάλτσα ντομάτας και άν θέλετε και τυρί τριμένο,αν και άποψη μου είναι να μην το κάνετε γιατί θα σκεπάσετε τη γεύση τους που είαι τόσο ωραία.

Μια πράσινη ωμή σαλάτα μια μπύρα η κρασι κόκκινο και έχετε ένα υπέροχο πιάτο και για την οικογένεια σας αλλά και για ένα φιλικό τραπέζι.

Χωρίς πολυ κόπο έχετε ένα πολυ ωραίο αποτέλεσμα

         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας