Κανελόνια στο φούρνο

Τα κανελόνια είναι ένα φαγητό που δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην τα τρώει .

Ειναι ζυμαρικό που πολλοί τα λατρεύουν,έχουν ωραία γεύση.

Ειναι σαν μακαρόνια με κιμά αλλά διαφέρουν αρκετά.

Λαχταριστό και εύκολο φαγητό για το καθημερινό σας τραπέζι αλλά και για να δεχτείτε φίλους για μια ωραία χαλαρή βραδιά.


ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΣΤΕΊΤΕ

1 πακέτο κανελόνια

μισό κιλο κιμά μοσχαρίσιο μαζι με βοδινό

χυμό ντομάτας και ενα κουτί ντοματάκια ψιλοκομένα

1 κρεμύδι,2 ντομάτες ώριμες,λίγο κρασι ασπρο.

μπαχαρικά διάφορα σε μείγμα για τον κιμά

αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο,μια κουταλια πελτε ντομάτας αραιωμενη σε ενα ποτηρι μικρό νερό.

Τυριά διάφορα μαλακά τριμένα,η ποσότητα θα είναι ανάλογα με το ταψι που θέλετε να καλύψετε την επιφάνεια του.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Κόβετε ψιλό το κρεμμύδι και το σωτάρετε μαζί με τον κιμά και τα διάφορα μπαχαρικά το αλάτι το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Αφού τσιγαριστούν αυτά καλά ρίχνετε και τον πελτε αραιωμένο με νερό όπως είπα και πιο πριν και αφήνετε το μίγμα του κιμά να βράσει σιγα για να φύγουν τα υγρά του ολα.


Στρώνετε ένα ταψί με το μισο χυμό απο τις δύο ντομάτες και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια  και απλώνετε να παει σε όλο τον πάτο του ταψιού.

Αρχίζετε με ένα κουτάλι μικρό να γεμίζετε τα κανελόνια και τα βάζετε σε σειρές στο ταψί.



Αφού στρώσετε όλα τα κανελόνια ρίχνετε απο πάνω τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας  το κρασι μισο ποτήρι νερό και τα τριμένα τυριά

Τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Τα βγάζετε και τα σερβίρετε ζεστά  με πρασινη σαλάτα η ότι σαλάτα νομίζετε οτι ταιριάζει με σας και μπυρα η κόκκινο κρασί.

Πολύ σωστά λένε ότι απλά δε σημάινει οτι δεν είναι και ωραία.δοκιμάστε τα και ισως το διαπισ΄τωσετε και σεις.

            ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας