Παστίτσιο " πειραγμένο"


Είναι κάποια φαγητά με που με μια μικρή παραλλαγή γίνονται τελείως άλλο πιάτο ,τα λεγόμενα "πειραγμένα"

Ενα τέτοιο θα σας δείξω σήμερα ,παστίτσιο αλλά όχι το παραδοσιακό.

Κοκκινιστό αλλά και πάλι όχι ακριβως....

Δείτε λοιπόν  τι θα θα κάνετε 

Θα πάρετε περίπου 500 γραμμάρια μαλακό κρέας μοσχάρι,το χτένι θα έλεγα ότι είναι πολύ καλό  και θα πάρετε και μισό κιλό κιμά μοσχαριού.

Θα βράσετε καλά το κρέας και αφου κρυώσει θα το ξεχωρίσετε σε μικρά μικρά κομματια με τα χέρια σας.

Εχει ίνες το κρέας του μοσχαριού και δε θα σας δυσκολέψει.

Θα το βάλετε μαζί με ένα κρεμυδάκι,μια σκελιδα σκόρδο μια μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και ελαιόλαδο να τσιγαριστεί λίγο και θα ρίξετε μέσα και τον κιμά μαζί με ότι μπαχαρικά σας αρέσουν,αλάτι και θα συνεχίσετε το τσιγάρισμα για να ψηθεί και ο κιμάς.

Οταν φύγουν τα υγρά και μείνει αυτό το μείγμα με το λάδι ,θα το σβήσετε με λίγο κρασάκι και θα ρίξετε τριμένα ντοματίνια και λίγο τοματοπολτό ,επίσης και λίγη κέτσαπ.


Θα πάρουν και με αυτά μια βράση για να φυγουν και τα υγρά απο τη ντομάτα.

Θα βράσετε ενα σακουλάκι πέννες σε αλατισμένο νερό ,οχι πολύ για να μη λασπώσουν γιατί θα τις βάλετε και στο φούρνο μετά.

Θα βάλετε σε ένα ταψάκι ( εγώ εδώ έβαλα μιάς χρήσης  για πιο εύκολα) μέτριο μια στρώση μακαρόνια,ανάμεσα θα ρίξετε ένα μείγμα απο φετα,κεφαλοτύρι και ρεγκάτο.

Απο πάνω θα βάλετε τον κιμά και θα ξαναστρώσετε με μακαρόνια.



Τώρα θα κάνετε μια κρέμα μπεσαμέλ,με ένα περιπου λιτρο γάλα,5 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες αλεύρι και λιγο βούτυρο, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι.

Θα βάλετε να βράσει πολύ σιγά το γάλα με αλάτι και ένα κομμάτι βουτυρο ,αλλα θα κρατήσετε λιγο και εκει μέσα θα ρίξετε το αλεύρι λίγο λίγο και θα το χτυπήσετε με ενα πηρούνι η τον αυγοδάρτη για να μη σβολιάσει.

Οταν λιώσει θα ρίξετε αυτό το μείγμα στο γάλα που βράζει σιγά σιγά και θα θα συνεχίσετε να ανακατεύετε μεχρι να γίνει μια ωραία με βελούδινη υφή κρέμα.

Την κατεβάζετε απο τη φωτιά και ρίχνετε μεσα ένα αυγό και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.

Τη ρίχνετε πάνω στα μακαρόνια και αμέσως βάζετε και το ιδιο μείγμα τυριών που βάλατε και στην πρώτη στρώση των μακαρονιών.

Το βάζετε να ψηθεί στις αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 200 περίπου βαθμούς για μισή περίπου ώρα, αλλά αυτό είναι και αναλόγως το φούρνο σας

Οταν δοκιμάσετε θα δείτε ότι έχει πολυ ωραία γεύση και ενω θα σας θυμίζει πατσίτσιο παράλληλα θα σας θυμίζει και κοκκινιστό,δύο σε ένα δηλαδή.

Πάει πολυ καλά με κόκκινο κρασί και με σαλάτα πράσινη,φτιάξτε το και είμαι σίγουρη ότι θα το ξαναφτιάξετε.

                                      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας