Πάντως είναι υγεινό ελαφρύ ,θρεπτικό και με αυτον τον τρόπο μαγειρέματος που θα σας πω σίγουρα πεντανόστιμο.
Θα πούμε τα υλικά και θα αναφέρω ότι καλύτερα να τα πάρετε απο περιβόλι η απο τα βιολογικά όσοι δεν έχετε το προνόμιο ενός μικρόύ έστω κηπάκου ,η ένα καλό φίλο να σας φέρει ωραία λαχανικά.
3 κολοκυθάκια
4 μελιτζάνες
Κόκινες και πράσινες πιπεριές όσες θέλετε.
3 πατάτες
αλάτι και πιπέρι μαύρο και φρέσκια ντομάτα τριμμένη.
Αφού τα καθαρίσετε όλα και τα κόψετε ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι η μια κατσαρόλα αρκετό λάδι και ρίχνετε επίσης και χοντρό αλάτι.
Το αλάτι το βάζετε για να παίρνουν και γεύση όσο τηγανίζονται.
Τα αφήνετε να τηγανιστούν όσο να πάρουν χρώμα.
Ετοιμάζετε ένα ταψί και τοποθετείτε τα λαχανικά με την εξής σειρά
Πρώτα τις πατάτες γιατί είναι και οι πιο σκληρές απο τα λαχανικά,μετά το κολοκυθάκι,τις πιπεριές και τέλος τις μελιτζανες
Βάζετε απο πάνω την τριμμένη ντομάτα και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί πάνω κάτω.
Κι εδώ θα σας πω ένα μικρό μυστικό, για να γίνουν πιο μελωμένα και νόστιμα τα λαχανικά σας πριν ρίξετε τη σάλτσα απο πάνω τη βράζετε λιγάκι σε κατσαρόλα και τη ρίχνετε μετά απο πανω.
Στην αρχή βάζετε το γαγητό στην κάτω σχάρα και όταν το δείτε να έχει μισοψηθεί το ανεβάζετε στην πάνω για να παρει αυτό το ωραίο ροδοκόκινο χρώμα.
Είναι ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ φαγητό και γεμάτο βιταμίνες
Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Ασημένια και την ευχαριστώ πολυ.
Φτιάξτε το όσο έχει ακόμη ωραάι λαχανικά που αυτήν την εποχή είναι και πιο γλυκά και νοστιμότερα.
Το συνοδευετε με φέτα και μια ωραία σαλάτα,όποια σας αρέσει εσάς
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου