Εκτός όμως απο αυτά έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες σαν φρούτο και σαν τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ενα ωραίο πολύ δροσερό γλυκάκι έχω να σας δείξω σήμερα και είμαι σίγουρη ότι τοσο η απλότητα της συνταγής όσο και τα λίγα υλικά θα σας παρακινήσουν να το φτιάξετε.
Και πιστέψτε με δε θα το μετανιώσετε δοκιμάζοντας την πρώτη μπουκιά απολαμβάνοντας τη δροσερή του γεύση και το άρωμα του λεμονιού έντονο στο στόμα σας
ΥΛΙΚΑ
1κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 βανίλλια
ξύσμα απο ένα λεμόνι
1 δόση απο ζελέ λεμόνι( ξερέτε σίγουρα πως να τη φτιάξετε)
Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε μέχρι να
ενσωματωθεί πολύ καλά και να δέσουν μεταξύ τους τα δυο υλικά
Ριχνετε και το γιαούρτι ,τη βανίλλια και ανακατέυετε απαλά να γίνει ένα ωραίο αφράτο μείγμα.
Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει, περίπου 1 ώρα.
Φτιάχνετε το ζελέ ,είναι πολύ εύκολο ,όλοι νομίζω ξέρουν πως γίνεται ,εξάλλου έχει οδηγίες ακριβείς πάνω στη συσκευασία του.
Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις δείτε ότι έχει έρθει στη σστή θερμοκρασία το ζελέ και έχει παγώσει η σαντιγί τα ανακατεύετε μεταξύ απαλά για να μην κόψει το μείγμα.
Στρώνετε σε ταψάκι πλαστικό η αλουμινίου μιάς χρήσης μια σειρά μπισκότα.
Ρίχνετε απο πνω το μείγμα ζελέ σαντιγί και ξανα μπισκότα.
Υπολογίζετε να έρθει πάνω σαν τελείωμα το μείγμα με τη σαντιγί και το ζελέ και ρίχνετε σταγόνες σοκολάτας απο πάνω.
Το βάζετε για μια νύχτα καλύτερα στο ψυγείο να παγώσει ,στη συντήρηση
Ειμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε απο το άρωμα του και την πολύ ελαφριά και δροσερή γεύση του, φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου