Αλόη βέρα η θαυματουργή


Σήμερα δε θα σας δείξω κάποια συνταγή φαγητού απλά θα σας πω για το φυτό με τις χίλιες και μία χρήσιμες ιδιότητες.

Η εναλλακτική ιατρική την χρησιμοποιεί  για διάφορες παθήσεις ,οπως σακχαρώσης διαβήτης , για ενίσχυση του ανοσοποιητικόυ σας συστήματος,για δυσκοιλιότητα ,για να διορθώσετε το μάτωμα των ούλων ,για να κάνετε ωραία μαλλιά και πλούσια,για να  μειώσετε τη χοληστερίνη σας και ακόμη και για αδυνάτισμα.



Αυτα και άλλα πολλά ακόμη που τα διάβασα, άκουσα και συνέλλεξα απο διάφορες πηγές.

Και όσον αφορά την εξωτερική της χρήση,είναι πολύ καλό επουλωτικό για εγκαύματα και χτυπήματα ,αλλα όχι για ανοιχτές πληγές.

Απο δική μου πείρα θα σας πω, όταν έπεσε κάτι βαρύ στο δάχτυλο του ποδιού και μελάνιασε ,εδεσα ένα κομμάτι αλόης απο τη γλάστρα μου ολόκληρη τη νύχτα και το πρωί απλά φαινότα μια σκιά εκεί που ήταν το χτύπημα και μπορούσα να το πατήσω άνετα.


Να προσέξετε όμως ...η γνήσια αλόη είναι αυτή που σας δείχνω στις φωτογραφίες και να την αφήσετε να ανθίσει πρώτα για να την πιείτε .

Εγώ ολόκληρο το Καλοκαίρι έκοβα ένα φύλλο το καθαριζα απο τα αγκάθια που εχει γύρω γύρω κόβοντας τα και έπαιρνα αυτό το τζέλ που βλέπετε.

Επίσης αν παίρνετε φάρμακα διάφορα ,καλύτερα να μιλήσετε με το γιατρό σας αν μπορείτε να την πιείτε μ αυτον εδω τον τρόπο που σας δείχνω.


Χτυπάτε καλά το τζελ που θα βγάλετε απο το εσωτερικό του φύλλου και το βάζετε σε ένα ποτήρι χυμό η γάλα η αν μπορείτε να αντέξετε τη λίγο γλοιώδη γεύση του να το πιείτε έτσι.

 Θα βάλετε μέσα και το χυμό ενός λεμονιού για να συντηρηθεί και θα την φυλάξετε στο ψυγείο σας.

Εγώ την κρατούσα περίπου μία εβδομάδα 

Επίσης πολύ καλή είναι  για το πρόσωπο σας η για τα χερια σας να την χτυπήσετε καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή λοσιόν με ενα μικρό φλυτζάνι εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Και φυσικά όλα αυτά αν δεν έχετε αλλεργία σε κάποιο απο τα συστατικά της.

Ενα πράγμα που παρατήρησα επίσης είναι ότι οταν αρχίζει και αλλάζει ο καιρός και πάει προς το Φθινόπωρο αποκτά μια βαριά μυρωδιά που θυμίζει μυρωδιά κρεμμυδιού.

Σε εκείνη τη φάση της δεν είναι καλή να την πιείς ,τουλάχιστον εγω δεν μπορούσα αν και συμπαθω πολύ το κρεμμύδι.

Φυτέψτε λοιπόν μια αλόη σε μια γλάστρα ,προσέξτε όμως να είναι η γνήσια,ειναι λίγο προς το γκριζοπράσινο το χρώμα της, μερικές μπορεί να έχουν και μικρά άσπρα σημαδάκια,αφήστε την να ανθισει ,έχει εξάλλου πολύ όμορφο λουλούδι ,μόνο που θα περιμένετε αρκετά.

Εγω τη δική μου την περίμενα σχεδόν 5 χρόνια.

Δοκιμάστε και αν σας αρέσει και εφόσον τηρήσετε όλα όσα είπα πιο πάνω ρίξτε την στο χυμό σας μια κουταλιά μια με δύο φορές την ημέρα, ανακατέψτε καλά και στη υγειά σας... η κάντε τη θαυματουργή λοσιόν με το ελαιόλαδο και την αλόη και θα σας ανακουφίσει απο τις πρώτες ημέρες ηλιοθεραπείας ,απο την ξηρότητα που αποκτά το δέρμα λόγω και των συχνών μπάνιων για να δροσιστείτε.

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα όλα αυτά οπως και σε μένα και επαναλαμβάνω να τα κάνετε όσοι και όσες μπορείτε ανάλογα με τις προοπτικές που έγραψα πιο πανω.

Καλή επιτυχία αν το προσπαθήσετε!!!




Συνολικές προβολές σελίδας