1κιλό κρέας απο μάγουλα μοσχαριού
1 κότσι μοσχαριού
1-2 κρεμύδια
4-5 σκελιδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι μαύρο,μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Πλένετε καλά το κρέας και το βάζετε να πάρει μια δυο βράσεις για να φύγει ο αφρόςΟταν το ξαφρίσετε το βάζετε σε μια μεγαάλη χύτρα και βάζετε τα κρεμμύδια τη δάφνη,το πιπέρι το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Τα αφήνετε αρκετές ώρες να σιγοβράζουν περίπου 3 για να χυλώσει και να βγάλει όλα όσα έχει, αυτο το ζελέ δηλαδή που βγάζει βράζοντας.
Οταν βράσει καλά ,ετοιμάζετε το σκορδοστούμπι όπως το ξερω εγω .
Γιατί πατσάς χωρίς αυτό και μπούκοβο δεν έχει αξία.
Εμείς οι Βόρειοι την τρώμε αυτή τη σούπα το Χειμώνα .
Για τις κρύες μέρες είναι πολύ καλή και δυναμωτική
Το κρέας απο τα μάγουλα του μοσχαριού είναι τόσο μαλακό και νόστιμο που όποιος δεν το έχει δοκιμάσει χάνει.
Το σκορδοστούμπι γίνεται έτσι.
Κανονικά θέλει γουδί για να χτυπηθεί έτσι θυμάμαι εγώ να το φτιάχνουν οι παλιότερες.
Εγώ το έβαλα στο μπλέντερακι μαζί με ένα κρασοπότηρο ξύδι
Το έφερα δυο τρεις στροφές και έγινε μια χαρά
Σερβίρετε ζεστή τη σούπα και ρίχνετε μια δύο κουταλιές στο πιάτο από αυτό το μείγμα , δίνει ξεχωριστή γεύση
Και για πιο πικάντικο βάζετε και λίγο μπούκοβο η αλλιώς καυτερή κόκκινη πιπεριά τριμμένη.
Πατσάς γίνεται και με κοιλιά και πόδι ,ξέρω πολλοί και πολλές δε θα ενθουσιαστείτε με αυτό το πιάτο αλλά όσοι το τρώνε το λατρεύουν και είναι πολύ δυναμωτικό
Αν το σκέφτεστε έστω και για λίγο να το φτιάξετε σας το συνιστώ σαν την πιο ωραία σούπα του Χειμώνα, πολλά χρόνια δεν την δοκίμαζα καν,αλλά απο τότε που την έφαγα μου αρέσει πολύ, δοκιμαστε την κι εσείς και που ξέρετε ίσως σας αρέσει
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!