Ελαιόψωμο με λιαστές ντομάτες και πιπεριά


3 κομμάτια ελαιόψωμο μέσα σε όμορφη πιατέλα με μπλε η ακρη της
 1  περίπου κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις( μπορεί και λιγότερο ,η ζύμη πρέπει να κολλάει κάπως στα χέρια,να μοιάζει σαν τσίχλα),1 σακουλάκι ξερή μαγιά,700 γραμμάρια ελιές,μισή κόκκινη πιπεριά η και 1 αν σας αρέσει περισσότερο η γεύση της,6-7 κομμάτια λιαστές ντομάτες,αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού,1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,μια μεγάλη κούπα χλιαρό νερό,ρίγανη
Τα υλικά για το ελαιόψωμο,ελιές,λάδι,πιπεριά κόκινη ,μαγια και αλεύρι
 Ζεσταίνετε το νερό ,να γίνει χλιαρό,το ρίχνετε σε μια λεκάνη και διαλύετε μέσα τη μαγιά και ρίχνετε το αλάτι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο,ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε σιγά σιγά ρίχνοντας λίγο λιγο το αλεύρι.

Κόκινη πλαστική λεκάνη με ζύμη που έχει φουσκώσει σκεπασμένη με μεμβρανη τροφίμων
 όταν γίνει η ζύμη όπως λέγαμε να κολλάει δηλαδή κάπως στα χέρια τη σκεπαζετε με μεβράνη και τη βάζετε στο φουρνο που τον έχετε ανάψει στους 40 βαθμούς και την αφήνετε να φουσκώσει ,περίπου μια ώρα θέλει να διπαλσιαστεί σε όγκο.
Ταψι με που έχει μέσα ελαιόλαδο και ένα κομματι ζύμη και πανω στη ζύμη τα υλικά του ελαιόψωμου

Δυο κομμάτια ζύμης μέσα στο ταψί με το ελαιόλαδο για το ελαιόψωμο,τα κομμάτια ζυμης σκεπάζει το ενα ,το αλλο
 Οταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζετε σε 4 κομμάτια και αφού ριξετε όλο το ποτήρι του κρασιού στο ταψί βάζετε το πρώτο κομμάτι ζύμης μέσα και βάζετε λίγη απο τη γέμιση τα υλικά δηλαδή όλα που τα έχετε ανακατεψει και τα έχετε κάνει ένα μείγμα
Το ταψί με το ελαιόψωμο έτοιμο να μπεί στο φούρνο
 Βουτάτε συνέχεια τα χέρια στο ελαιόλαδο για να μην κολλάει η ζύμη και βάζετε ένα κομμάτι ζύμης πάνω στη γέμιση αφου το έχετε πρωτα ανοίξει στο μέγεθος περιπου του κάτω κομματιού.
Κάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ομμάτια της ζύμης και αφου τελιώσουν ολα τα διπλώνετε σε τετράγωνο έτσι οπως είναι ολα μαζί και μετά τα πατάτε με τα χέρια να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού
Το ταψί με το ελαιόψωμο αφου έχει ψηθεί ,στην επιφάνεια του έχει ριγανη για γεύση και άρωμα
 Το βάζετε σε φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου,στην επιφάνεια εχετε ρίξει ρίγανη για άρωμα και γευση.
Τρία κομμάτια ελαιόψωμο σε μεγένθυση η εικόνα για να φανει η λεπτομέρεια
Το ψήνετε περίπου μία ώρα η μέχρι να το δείτε να ροδοκοκινίζει.
Είναι πολύ ωραίο και είναι ότι χρειάζεται τώρα με τη Νηστεία


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Βρείτε μας και στην ομάδα μας
https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame/

Συνολικές προβολές σελίδας