Φύλλα απο λάχανο τουρσί,
300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο,ρυζι καρολίνα ,κίτρινο και πληγουρι σε αναλογια να είναι περισσότερο η καρολίνα 700 γραμμάρια στο σύνολο τους,
μισό κιλό παιδάκια,
ελαιόλαδο,
κόκκινο γλυκό πιπέρι και μαύρο
χυμό απο φρέσκια ντομάτα η ντοματίνια ψιλοκομμένα,
μαιντανό και λίγο άνηθο,1 κρεμύδι,αλάτι.
Ετοιμάζετε τη γέμιση αφου τσιγαρίσετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο το αλάτι το κόκινο και μαύρο πιπέρι,τον άνηθο και το μαιντανό ρίχνετε και τον κιμά να ψηθεί κι αυτός,μετά ριχνετε το μείγμα απο το πληγουρι, και τα δυο είδη ρυζιού και λίγη ντομάτα τριμμένη και πολύ λιγο νεράκι.
Όταν φουσκώσει λίγο το ρύζι αρχίζετε να γεμίζετε τα φύλλα απο το λάχανο τουρσί και να τυλίγετε τους ντολμάδες.
Τους αραδειάζετε σε ένα πήλινο σκέυος και αφου ρίξετε νερό ενα ποτηράκι του κρασιού ,απο πάνω βάζετε μια σειρά παιδάκια και λίγη ντομάτα τριμένη στο κάθε παιδακι μαζι με αλάτι και λίγο λαδι.
Τα βάζετε στο φουρνο με το καπακι σκεπασμενο απο το πήλινο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Τα ψήνετε περίπου μια ώρα ανάλογα με το φουρνο και μετά τα ξεσκεπάζετε για να ροδίσουν λιγο τα παιδάκια και οι ντολμάδες.
Το φαγητό αυτό το φτιάχνουμε στην πατρίδα μου τη Θράκη και είναι πολύ νόστιμο και το αγαπάμε ιδιαίτερα,συνήθως το φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα αλλα όλο το Χειμώνα τρώγεται μιά χαρά και συνοδεύεται άριστα με κόκκινο κρασίΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Βρείτε μας και στην ομάδα μας
https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame/?ref=bookmarks