1κιλό σουπιές,1 κιλό πράσα,ελαιόλαδο,κόκκους πιπέρι μαύρο και τριμμένο,κόκκινο πιπέρι,λιγους κοκους μπαχαρι,αλάτι 3 δαφνόφυλλα,λίγο ξύδι και λίγο κρασί άσπρο ,αλάτι,σάλτσα ντομάτα
Καθαρίζετε τις σουπιές τις πλένετε καλά και το ίδιο κάνετε και με τα πράσα ,τα κόβετε όσο μήκος θέλετε
( εμένα μου αρέσει να τα κόβω αρκετά μεγάλο κομμάτια.)
Βάζετε τις σουπιές με το ελαιόλαδο,τη δάφνη τα πιπέρια,το αλάτι και το μπαχάρι( 5-6 κόκους) και τα αχνίζετε ,ρίχνετε και το ξύδι και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν μόνο με τα υγρά που έχουν χωρίς καθόλου νερό.
Οταν μαλακώσουν οι σουπιές ,περίπου μετά μισή ώρα ρίχνετε τα πράσα και τη ντομάτα.
Τα αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις για να μη λιώσουν πολύ τα πράσα και γίνουν πολτός.
Ρίχνετε στο τέλος το χυμό ενός λεμονιού και τις αφήνετε πάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσει να βράσουν λίγο ακόμη.
Τις σερβίρετε με μπύρα η άσπρο κρασί και σαλάτα.
Είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτο.
Είναι οικονομικό και επίσης μια καλή λύση σε μέρες νηστείας και όχι μόνο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!Βρείτε μας και στην ομάδα μας
https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame/?ref=bookmarks
Καθαρίζετε τις σουπιές τις πλένετε καλά και το ίδιο κάνετε και με τα πράσα ,τα κόβετε όσο μήκος θέλετε
( εμένα μου αρέσει να τα κόβω αρκετά μεγάλο κομμάτια.)
Βάζετε τις σουπιές με το ελαιόλαδο,τη δάφνη τα πιπέρια,το αλάτι και το μπαχάρι( 5-6 κόκους) και τα αχνίζετε ,ρίχνετε και το ξύδι και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν μόνο με τα υγρά που έχουν χωρίς καθόλου νερό.
Οταν μαλακώσουν οι σουπιές ,περίπου μετά μισή ώρα ρίχνετε τα πράσα και τη ντομάτα.
Τα αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις για να μη λιώσουν πολύ τα πράσα και γίνουν πολτός.
Ρίχνετε στο τέλος το χυμό ενός λεμονιού και τις αφήνετε πάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσει να βράσουν λίγο ακόμη.
Τις σερβίρετε με μπύρα η άσπρο κρασί και σαλάτα.
Είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτο.
Είναι οικονομικό και επίσης μια καλή λύση σε μέρες νηστείας και όχι μόνο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!Βρείτε μας και στην ομάδα μας
https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame/?ref=bookmarks