Πράσα με λουκάνικο και πληγούρι

Λουκάνικο με πληγούρι και πράσο


5-6 πράσα,3 καρότα,1 χωριάτικο λουκάνικο πέταλο,αν δε βρείτε τέτοιο πάρτε από το σούπερ μάρκετ όποιο χωριάτικο λουκάνικο σας αρέσει,πλιγούρι ,περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ,ντομάτα φρέσκια η πολτό,αλάτι και κόκκινο πιπέρι ,ελαιόλαδο,λίγο νερό,αν χρειαστεί.


Ξεφλουδίζετε το λουκάνικο και το κόβετε φετάκια.
Πλένετε το πλιγούρι
 Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα πράσα και τα καρότα ,τα πράσα σε κομμάτια όσο εσείς τα θέλετε σε μέγεθος και τα καρότα σε φετάκια σχετικά λεπτά γιατί το πράσο δε θέλει και πολύ βράσιμο.

 Βάζετε τα καρότα και τα πράσα σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο,το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι να μαραθούν ,ελαιόλαδο δε θα βάλετε πολυ γιατί θα βγάλει λίπος και το λουκάνικο,όσο πιο καλό κρέας έχει μέσα το λουκάνικο τόσο πιο νόστιμο γίνεται το φαγητό.
Εδώ στα μέρη μας σε κάθε κρεοπωλείο βρίσκεις φρέσκο και πεντανόστιμο λουκάνικο.

Αφού μαραθουν κάπως τα πράσα ρίχνετε τα λουκάνικα ,τα ανακατεύετε για λίγο  στην κατσαρόλα και  ρίχνετε το πλιγούρι,τη ντομάτα η τον πελτέ διαλυμένο με λίγο νερό.
Τα βράζετε τόσο όσο να μην γίνει λιώμα το πράσο και να φουσκώσει το πλιγούρι,κάπου ένα 20λεπτο ...
Είναι ένα απλό ,θρεπτικό ,γρήγορο και πολύ νόστιμο πιάτο,όποτε το φτιάχνω θυμάμαι την πεθερά μου που μας το έφτιαχνε συχνά και μας άρεσε πολύ ,δοκιμάστε το έστω για μία φορά ,ίσως σας αρέσει,του παει ωραία η φέτα και φρέσκο ψωμάκι για βουτιές στο ζουμί του που θα μελώσει γιατί το νερό είναι λίγο.
                                                 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας