ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ¨
4 φλυτζάνες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,1 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη,2 αυγά,200 γραμμάρια Βιτάμ η οποιαδήποτε μαργαρίνη εσείς χρησιμοποιείτε,1 μπαικιν πάουντερ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4-5 μήλα όποια ποικιλία σας αρέσει,1 κουταλιά σούπας κανέλα,1 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη.
Καθαρίζετε τα μήλα και τα τρίβετε στον τρίφτη η τα κόβετε στο μπλέντερ,όπως εσάς σας αρέσει.
Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και να ενωθούν πριν τα βάλετε στη μηλόπιτα σας
Λιώνετε το Βιτάμ για να χτυπηθεί καλά η ζάχαρη,αυτό είναι εξάλλου και το μυστικό για να γίνει ωραία η μηλόπιτα σας ,το καλό λιώσιμο της ζάχαρης,ρίχνετε τα αυγά και το μπαικιν παουντερ και τελευταίο το αλεύρι ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη και την χωρίζετε στη μέση.
Τι μισή τη στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί νούμερο 30-32 και την πατάτε να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού σας.
Πάνω από τη ζύμη βάζετε το μείγμα των μήλων και το στρώνετε να πάει παντού.
Την άλλη μισή ζύμη την κόβετε κομματάκια ψιλά σαν τρίμματα και την βάζετε στην επιφάνεια του μείγματος .
Τα πατάτε λίγο αυτά τα κομματάκι να στερεωθούν καλά πάνω στο μείγμα,τα στρώνετε δηλαδή με την παλάμη σας..
Την ψήνετε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα η μέχρι να τη δείτε να ροδοκοκκινίζει γιατί φούρνος με φούρνο έχει διαφορά ,εσείς ξέρετε τον δικό σας και προσαρμόζετε το χρόνο ψησίματος καθώς και τους βαθμούς.
Είναι μια καταπληκτική εύκολη και πεντανόστιμη μηλόπιτα και παέι τέλεια με τον καφέ σας και με ότι άλλο τη θέλετε να τη φάτε.
Τώρα που έχει ωραία μήλα φτιάξτε την και απολαύστε την..
Η συνταγή είναι της φίλης μου της Μαρως και όταν την έφαγα με ενθουσίασε,δοκιμάστε την και θα έχετε τη δική σας γευστική άποψη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!