1 κιλό καλαμάρια η θράψαλα φρέσκα η κατεψυγμένα,1 μεγάλο κρεμμύδι,1 κούπα ρύζι,άνηθο ,ελαιόλαδο,κρασί άσπρο,αλάτι κόκκινο πιπέρι,1 ντομάτα μεγάλη,3 πατάτες μέτριες,
Κόβετε το κρεμμύδι σε κομματάκια,τα καλαμάρια αν είναι κατεψυγμένα είναι έτοιμα καθαρισμένα αλλιώς τα καθαρίζετε και χωρίζετε το κεφάλι από το σώμα τους.
Κόβετε τα πλοκάμια τους σε κομματάκια
Μαζί με το κρεμμύδι ,τον άνηθο ,αρκετό ελαιόλαδο( ένα ποτηράκι του κρασιού) το αλάτι ,το κόκκινο πιπέρι τα τσιγαρίζετε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν,τα σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε μέσα και το ρύζι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να μαλακώσει λίγο και αυτό και ρίχνετε τη μισή ντομάτα που την έχετε τρίψει στο μπλέντερ η σε τρίφτη.
Αρχίζετε να γεμίζετε τα καλαμάρια και για να μην βγει έξω το ρύζι τα κλείνετε με οδοντογλυφίδα
Κόβετε σε κομμάτια την άλλη μισή ντομάτα και τις πατάτες και τα βάζετε στην κατσαρόλα δίπλα στα καλαμάρια.
Ρίχνετε ακόμη λίγο κρασί και λίγο νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα περίπου μισή ώρα
Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο,και πολύ καλό τώρα για τη νηστεία,το συνοδεύετε με σαλάτα και είναι θρεπτικό και αρκετά ελαφρύ..
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!