2 ποτήρια ηλιέλαιο ,1,5 ποτήρι ζάχαρη,μισό ποτήρι ρετσίνα,μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο,1 μπαίκιν πάουντερ,1 κουταλάκι του γλυκού σόδα,1 κιλό περίπου αλεύρι,1 φλυτζανάκι του καφέ λιναρόσπορο,1 φλυτζανάκι ηλιόσπορο,1 φλυτζανάκι καρύδια κομμένα στο μούλτι ,1 φλυτζανακι σουσάμι,1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο .
Χτυπάτε σε μια λεκάνη όλα τα υγρά μαζί ,λάδι,πορτοκάλι και κρασί αφού έχετε ρίξει μέσα και τη ζάχαρη,τα χτυπάτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να ασπρίσει.
Μετά ρίχνετε το καλαμποκάλευρο τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι που μέσα έχετε βάλει το μπαικιν τη σόδα και το γαρύφαλλο.
Το ρίχνετε ενώ ζυμώνετε απαλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης
Απλώνετε κάτω μια λαδόκολλα και βάζετε πάνω τη ζύμη την τυλίγετε ρολό και την κάνετε σαν χοντρό σαλάμι σε πάχος
Μετά κόβετε φέτες με το μαχαίρι και τις βάζετε σε ένα ταψί που έχετε απλώσει κι εκεί λαδόκολλα.
Αν δε θέλετε να κόβετε φέτες με το μαχαίρι κόβετε κομματάκια από τη ζύμη και τα κάνετε μπαλάκια που τους κάνετε μια τρύπα στη μέση πιέζοντας τα με το δάχτυλο.
Τα ψήνετε στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου,μέχρι να τα δείτε να ροδίζουν καλά ,περίπου γύρω στα 20 λεπτά,ανάλογα με το φούρνο.
Είναι πολύ τραγανά όχι πολύ γλυκά ,νόστιμα και πολύ θρεπτικά με τόσους καρπούς που έχουν μέσα..
Είναι τέλειο σνακ αλλά και συνοδευτικό στο καφεδάκι ,ακόμη πολύ καλή λύση για να τα φτιάξετε για κολατσιό στα παιδιά για το σχολείο..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!