2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα,1 φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής,μια μερέντα,λικέρ ,εγώ έβαλα κερασό που είναι και αρωματικό, για να βρέξετε τα μπισκότα,1 κούπα καρύδια,γλυκό του κουταλιού ότι σας αρέσει ,εγώ έβαλα κυδώνι και φράουλα
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται σαν σαντιγί.
Σπάζετε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε κομμάτια
Τα βρέχετε με το λικέρ για να αρωματιστούν και να μαλακώσουν
λίγο
Ρίχνετε τη μερέντα μέσα στη σαντιγί και ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα μείγμα
Κόβετε τα γλυκά του κουταλιού σε κομμάτια ..
Τα καρύδια τα έχετε χοντροκομμένα,εγώ τα έβαλα για λίγο στο φούρνο και ψήθηκαν ελαφρά ,είναι πιο γευστικά έτσι
Ρίχνετε μέσα στη λεκάνη που έχετε τα βρεγμένα μπισκότα τα γλυκά του κουταλιού,τα καρύδια και τη σαντιγί
και τα ζυμώνετε ελαφρά για να γίνουν όλα ένα μείγμα.
Το στρώνετε σε λαδόκολλα το τυλίγετε σε ρολό και το βάζετε στην κατάψυξη.
Καλό είναι να μείνει τουλάχιστον 24 ώρες για να παγώσει και να κόβετε ωραία
Είναι ένα πολύ νόστιμο,ελαφρύ και νόστιμο γλυκό ,μπορείτε να κάνετε και ένα γλάσο με κουβερτούρα σοκολάτα και κρέμα γάλακτος σε ίσες ποσότητες και να το ρί ξετε από πάνω όταν παγώσει
Επίσης μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια αλλά και σκέτο είναι υπέροχο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!