700 γραμμάρια σέσκουλα,300 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα,4 σκελίδες σκόρδο,ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι κόκκινο και μαύρο,1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ,νερό μισό ποτήρι του νερού,ένα λεμόνι το χυμό.
Αφού πλύνετε καλά τα σέσκουλα τα κόβετε στα δύο,τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι το αλάτι το κόκκινο και μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν...
Ρίχνετε και τα φασόλια αφού τα στραγγίσετε από το νερό που τα έχετε βράσει καλά πριν
Τρίβετε σε τρίφτη τη ντομάτα και την βάζετε στην κατσαρόλα,τελος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το νεράκι.
Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να σωθεί το ζουμί και να μείνουν σχεδόν με το λάδι
Τα συνοδεύετε με φέτα αν σας αρέσει η με ελίτσες και σαλάτα ,τώρα που έχουμε και περίοδο νηστείας είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και θρεπτικό
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!