1 κοτόπουλο ολόκληρο( εδώ έχουμε χωριάτικο)2 μελιτζάνες ,1 κολοκυθάκι,1 κρεμμύδι μεγάλο,1 ντομάτα ώριμη,αλάτι ,κόκκινο ,2 σκελίδες σκόρδο,πιπέρι ,ρίγανη,αλεύρι για το φύλλο νερό,ελαιόλαδο ,μια μερίδα γάλα εβαπορέ
Πλένετε καλά τα λαχανικά και ξεφλουδίζετε όσα χρειάζονται ξεφλούδισμαΚόβετε το κολοκυθάκι ψιλό
Τη μελιτζάνα σε φέτες χονδρές μακρόστενες και την πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι για να βγάλει την πικρίλα της
Κόβετε και το κρεμμύδι ψιλό
Τη ντομάτα σε κυβάκια
Τα βάζετε όλα μαζί σ ένα τηγάνι μαζί με τα αλατοπίπερα το ελαιόλαδο και τη ρίγανη
Και τα τσιγαρίζετε να μαραθούν
Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο το οποίο έχετε ψήσει πριν και
αφού το ψιλοκόψτε το ρίχνετε κι αυτό στο τηγάνι με τα λαχανικά να βράσουν όλα μαζί μέχρι να πιουν όλα τους τα ζουμιά
Τώρα όσον αφορά το φύλλο αν θέλετε να ανοίξετε δικό σας θα σας δώσω τη συνταγή που είναι η εξής
3 κουταλιές τους σούπας λάδι 3 κουταλιές ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,μισό φακελάκι μαγιά σε σκόνη,1,5 κούπα χλιαρό νερό ,όχι ζεστό γιατί θα κάψει τη μαγιά,αλεύρι όσο σηκώσει,αν βάλετε και αλεύρι που κάνουμε τσουρέκι θα γίνει το φύλλο πιο ωραίο
Όταν ανοίγετε το φύλλο αντί να βάλετε μόνο αλεύρι για το άνοιγμα κάνετε ένα μείγμα αλεύρι με νισεστέ μαζί,γίνεται πιο ωραίο το φύλλο.
Αφού τελειώσετε με την πιτα την κόβετε και την αλείβετε ,με ένα μείγμα από 1 μερίδα γάλα εβαπορέ και λίγο λάδι ανακατεμένα μαζί.
Για να λαδώνετε τα φύλλα ενδιάμεσα βάζετε σε μια κούπα ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο μαζί
προς το τέλος του ψησίματος και αφού την έχετε δει να ροδοκοκκινίζει τη βάζετε χαμηλά στο φούρνο για να ψηθεί και από κάτω ,ώστε να είναι πάνω κάτω ροδοκόκκινη
Είναι μια πολύ νόστιμη πίτα και πάνω από όλα έχει πολλά θρεπτικά συστατικά...
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!