Δαμάσκηνα,ζάχαρη( η αναλογία ζάχαρης φρούτου είναι κανονικά όση ποσότητα φρούτου ,τόσο και ζαχαρης,οπότε κανονίζετε ανάλογα με τις ποσότητες,εγώ δεν τα βάζω σε ίσα μέρη δοκιμάζω και το κάνω ανάλογα με το πόσο γλυκιά μου αρέσει η μαρμελάδα)1 μηλο,2 βανίλλιες,1 λεμονι,η 2 ανάλογα με την ποσότητα του φρούτου πάλι
Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα και τους βγάζετε τα κουκουτσια
Πλένετε το μήλο και το καθαρίζετε το κόβετε σε κομματάκια και στίβετε και το λεμόνι
( το μήλο το βάζετε γιατι περιέχει πηκτίνη και βοηθάει στο πηξιμο της μαρμελάδας αλλά και για πιο ωραία γέυση,το λεμόνι για να συντηρηθεί η μαρμελάδα σας,και σ αυτά η ποσότητα αλλάζει ανάλογα με την ποσότητα των φρούτων)
Ετοιμάζεται και τη ζάχαρη με τις βανίλλεςΠροσθέτετε και τη ζάχαρη το μήλο το λεμόνι και τις βανίλλιες
Την επόμενη ,μέρα τα βράζετε να μαλακώσουν καλα τα φρουτα,και τότε τα περνάτε απο το μπλέντερ να γίνουν πολτός.( Εγώ περνάω τη μισή ποσότητα φρούτου για να έχει μέσα κομματια,μ αρέσει περισότερο)
Τα βάζα τα έχετε πλύνει καλά και τα έχετε βάλει άδεια όπως είναι στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά να αποστειρωθούν,τα καπάκια εγω τα περνάω με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε καθαρό οινόπνευμα η τσίπουρο
Οπως είναι καυτή η μαρμελάδα γεμίζετε τα βάζα και τα κλείνετε καλά τα γυρνάτε ανάποδα και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τα γυρνάτε με το καπάκι πάνω
Η θα σας φανεί πολύ χρήσιμη στο να φτιάξετε ωραία βουτήματα γλυκά η γεμιστά κέικ,η οτι άλλο φανταστείτε,είπαμε η μαγειρική ,η ζαχαροπλαστική είναι μεράκι και φαντασία
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!