25 κιλά ντομάτα για σάλτσα(πομοντόρι,είναι μια ποικιλία με σφιχτή σάρκα και χωρίς πολλά κουκούτσια)βάζα,καπάκια,αλάτι,ζάχαρη .
Πλένετε καλά τις ντομάτες και αφού τις κόψετε
στα τέσσερα τις αλέθετε στο μπλέντερ να γίνουν πολτός
Τις βάζετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλάτι και τη ζάχαρη,τόσο αλμυρό όσο θέλετε εσείς,η ζάχαρη μπαίνει για να σπάει η ξυνάδα της ντομάτας.
Βράζετε τη ντομάτα σε σιγανή φωτιά γιατί αφρίζει και την αφήνετε να βράσει μέχρι να σταματήσει να αφρίζει και να πυχτώσει αρκετά.
Έτσι αφήνετε τα βάζα για ένα 24 άωρο και μετά τα αποθηκεύετε για το Χειμώνα που δεν θα έχει πια ντομάτες για τα φαγητά σας.
Μέσα στις άλλες ντομάτες είχε και μία ψηλομύτα χαχαχααααα. την οποία φυσικά δεν έκανα σάλτσα γιατί δε θα μπορούσε να είναι με τις άλλες στο σωρό.....
Καλό Χειμώνα να έχουμε και καλά μαγειρέματα μ αυτή την νόστιμη και αγνή σάλτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!