2 κιλά κεράσια για γλυκό κουταλιού ,2 κιλά ζάχαρη( αν δε σας αρέσει πολύ γλυκό θα βάλετε 1850 γραμμάρια,αν και τα συγκεκριμένα κεράσια είναι ξινόγλυκα και θέλουν λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω)
2 λεμόνια ,1 ποτήρι μικρό νερό,λίγη αρμπαρόριζα η 3 βανίλλιες.
Πλένετε πολύ καλά τα κεράσια,και αφού βγάλετε τα κοτσανάκια τους βγάζετε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια ,αν δεν έχετε
αυτό το εργαλείο οπλιστείτε με υπομονή πολλή και μια φουρκέτα.
Αυτά θα αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους και θα είναι έτοιμα για την πρώτη βράση.
Τα βράζετε μαζί με το νερό για 20 περίπου λεπτά και τα αφήνετε μια νύχτα έτσι μισοβρασμένα.
Αυτά θα αφρίσουν αρκετά όσο τα βράζετε ,θα βγάζετε που και πού τον αφρό.
Την επόμενη μέρα θα δείτε πόσο σιρόπι έχουν,αν δείτε ότι έχουν βγάλει πολύ θα βγάλετε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα και θα δέσετε το σιρόπι να πηχτώσει.
Ξαναρίχνετε τα κεράσια και μαζί το χυμό του λεμονιού και τις βανίλλες η την αρμπαρόριζα.
Βράζετε για ακόμη 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Συνοδεύει ωραία γιαουρτάκι ,και παγωτό αλλά και καφέ Ελληνικό ,με δροσερό νεράκι.
Εδώ υπάρχει μια ακόμη συνταγή μου για γλυκό κουταλιού κεράσι ,όποια και να φτιάξετε θα έχει επιτυχίαhttps://www.aromatakaigeuseis.gr/2012/05/blog-post_31.html
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ!!!!!!!!!