1 κιλό καβούρια,ελαιόλαδο,αγγουράκια τουρσί 6-7,1 καρότο,ελιές πράσινες 10,μαγιονέζα 5 κουταλιές της σούπας,2 λεμόνια,αλάτι,πιπέρι μαύρο
Βράζετε τα καβούρια αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά να είναι καθαρά,αν αφρίσουν τα ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα.
Τα βράζετε περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα ανάλογα με το μέγεθός τους.
Αφού τα αφήσετε να κρυώσουν λίγο τα σπάτε με το εργαλείο που σπάμε τα καρύδια,πρώτα το σώμα
και μετά τις δαγκάνες
Πολύ νόστιμο είναι το ζουμί που έχουν μέσα.
Καθαρίζετε καλά την ψίχα τους,είναι λίγο χρονοβόρα η διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα γευστικότατο.
Κόβετε τα αγγουράκια σε φέτες,το καρότο στον τρίφτη ,τις ελιές σε φετάκια,ρίχνετε τη μαγιονέζα και το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθουν
Στίβετε τα δύο λεμόνια και χτυπάτε το χυμό τους με το ελαιόλαδο .
Το ρίχνετε και αυτό στη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Τη βάζετε για λίγη ώρα στο ψυγείο και τη σερβίρετε.
Είναι ένα μεζεδάκι πολύ νόστιμο,αρκεί να βρείτε ωραία φρέσκα και γεμάτα καβούρια.
Ταιριάζει υπέροχα με ούζο ,τσίπουρο ,αλλά και μπύρα
Φτιάξτε την για τους φίλους σας και απολαύστε την με την παρέα τους η για την οικογένεια σας ,είναι καταπληκτική..
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!