Μανιτάρια και πατάτες λεμονάτα


 1 κιλό πατάτες,700 γραμμάρια μανιτάρια,2 λεμόνια,πιπέρι μαύρο ,ρίγανη ,αλάτι,ελαιόλαδο ένα ποτηράκι κρασιού,ένα ποτήρι νερό.
 Καθαρίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά
 Πλένετε,σκουπίζετε καλά και ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια
 Στίβετε το χυμό από τα δύο λεμόνια
 Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τα μανιτάρια αρκετά χονδρές φέτες,αλατοπιπερώστε και ρίξτε και τη ρίγανη μαζί
Ρίξτε το χυμό από λεμόνια ,το ελαιόλαδο,και το νερό
 Βάλτε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου ,στον αέρα για 45 λεπτά περίπου η μέχρι να δείτε να ψήνονται οι πατάτες και να ροδοκοκκινίζουν.
Μετά την τόση κρεοφαγία και τα λαμπερά γιορτινά τραπέζια είναι ένα πολύ απλό αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο πιάτο.Νόστιμο ,ελαφρύ και υγιεινό,ειδικά για όσους τους αρέσουν τα μανιτάρια θα ενθουσιαστούν,πάει ωραία με φέτα και πράσινη σαλάτα.
(Οι ποσότητες των υλικών στη φωτογραφία είναι πολύ περισσότερες απο τις ποσότητες που γράφω στα υλικά ,προσαρμόστε τις ανάλογα με τις ανάγκες σας)
                                   
      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας