Πλένετε καλά τα σέσκουλα και τα αφήνετε να στραγγίσουν από τα νερά τους.
Πλένετε και το μπακαλιάρο τον οποίο θα έχετε ξαρμυρίσει τουλάχιστον 2 μέρες αλλάζοντας το νερό.
Πλένετε όλα τα λαχανικά και τα καθαρίζετε για το φαγητό.
Βάζετε από μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και κρασί άσπρο.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα ρηχή η βαθύ τηγάνι το ψάρι μαζί με το λάδι, σκόρδο το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Κόβετε τα σέσκουλα σε κομμάτια σχετικά μικρά
Αφού έχουν μαραθεί και τσιγαριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις για να μελώσει το φαγητό.
Ρίχνετε και τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και το χυμό από το λεμόνι μαζί με ένα ποτήρι νερό.
Το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις χωρίς να το ανακατέψτε καθόλου.
Κουνάτε το φαγητό όπως είναι με την κατσαρόλα,αν βάλετε κουτάλι θα διαλυθούν τα κομμάτια του ψαριού.
Το βράζετε περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα και η ντομάτα.
Είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο και ένας διαφορετικός τρόπος να κάνετε τον αλμυρό μπακαλιάρο ,εκτός από τηγανητό με σκορδαλιά.
Εμάς μας αρέσει πολύ σαν γεύση και ταιριάζει με κρασάκι άσπρο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!