1,5 νεροπότηρο)
5 κουταλιές σούπας σταφίδες μαύρες,
5 κουταλιές σούπας καρύδια χονδροαλεσμένα,1 φλυτζανάκι του καφέ καλαμποκέλαιο,
μια φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια,μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο,μισό ποτήρι του κρασιού λικέρ βύσσινο,κεράσι,η ότι έχετε
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια,μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο,μισό ποτήρι του κρασιού λικέρ βύσσινο,κεράσι,η ότι έχετε
Χτυπάτε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη αρκετά για να λιώσει καλά.
Ρίχνετε μετά το χυμό πορτοκάλι το αλευρι και συνεχίζετε το χτύπημα ,σε μέτρια ταχύτητα το μίξερ,το γαρύφαλλο,το λικέρ,το ξύσμα πορτοκαλιού, το τριμμένο καρύδι,και στο τέλος τις σταφίδες .
(Οι σταφίδες για να μην πάνε όλες στο ίδιο μέρος,να τους ρίξετε μια κουταλιά αλεύρι και να τις ανατέψετε να πάει παντού).
Αλείφετε τη φόρμα με φυτικό βούτυρο καλά η με καλαμποκέλαιο για να μην κολλήσει στο ψήσιμο και δεν βγαίνει μετά.
Το ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου ,στον αέρα περίπου για 40 λεπτά,η για να είστε πιο σίγουρες,μπήξτε μια οδοντογλυφίδα την ώρα που ψήνετε,αν βγει στεγνή σημαίνει ότι το κέικ σας ψήθηκε.
Αφού σβήσετε το φούρνο το αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και το βγάζετε μετά από τη φόρμα σε μια πιατέλα,βγαίνει πολύ εύκολα όταν γίνει χλιαρό.
Είναι ίσως από τα πιο νόστιμα κέικ που έχω φάει,τουλάχιστον για μένα. Αν και το κέικ δεν είναι στα αγαπημένα μου γλυκά,το συγκεκριμένο πάντα με ενθουσιάζει.
Έχει ωραίο άρωμα πορτοκαλιού,τρώγεται ευχάριστα και είναι ένα πολύ καλό συνοδευτικό για τα καφεδάκια σας τώρα τη νηστεία,και όχι μόνο...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!