Η σημερινή συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη αλλά αν καταφέρετε να βρείτε άγρια σπαράγγια θα δοκιμάσετε ένα από τα πιο γευστικά μεζεδάκια και θα το θυμόσαστε για μέρες.
Τουλάχιστον αυτό συνέβη σε μένα ,δεν τα είχα δοκιμάσει ποτέ αν και είχα ακούσει καί παλιότερα γι αυτά.
Η φίλη μου η Μάρω μου έδωσε να δοκιμάσω και αυτή μου είπε και πως φτιάχνονται και την ευχαριστώ γι αυτό, γιατί δοκίμασα κάτι που μου άρεσε πολύ και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα σπαράγγια μαζί με το νερό,αφού τα πλύνετε πρώτα.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό τα αφήνετε 2-3 λεπτά και τα βγάζετε σε ένα πιάτο με μια κουτάλα τρυπητή.
Ρίχνετε αλάτι ,ξύδι (εγώ έβαλα άσπρο,η μηλοξυδο,ότι σας αρέσει),ρίγανη και ελαιόλαδο.
Έχετε βράσει και δύο αυγά και τα βάζετε δίπλα και αυτά για συνοδευτικό,ταιριάζουν πολύ οι γεύσεις τους.
Μπορείτε να τα κάνετε και ομελέτα , αν δε θέλετε να φάτε τα αυγα βραστά,είναι πολύ νόστιμα και έτσι.
Τα τηγανίζετε με λιγο λάδι τα σπαράγγια αφου τα έχετε βράσει λίγο πρώτα και αφου χτυπήσετε τα αυγά με λίγο αλάτι τα ρίχνετε στο τηγάνι.
Αυτό είναι όλο, αλλά αν το φτιάξετε θα μου δώσετε δίκιο δοκιμάζοντας το ,είναι καταπληκτικό μεζεδάκι με τσιπουράκι η το τρώτε σαν ένα ελαφρύ πιάτο για βράδυ.
Είναι λίγο δύσκολο να τα πετύχετε τα άγρια σπαράγγια μιας και όπως έμαθα και εγώ βγαίνουν δυο φορές το χρόνο Άνοιξη και Φθινόπωρο και φυτρώνουν μέσα σε θάμνους η βατομουριές .
Είναι πολύ διασκεδαστικό και το μάζεμα τους,αρκεί να συνηθίσει λίγο το μάτι να τα ξεχωρίζει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!
Τουλάχιστον αυτό συνέβη σε μένα ,δεν τα είχα δοκιμάσει ποτέ αν και είχα ακούσει καί παλιότερα γι αυτά.
Η φίλη μου η Μάρω μου έδωσε να δοκιμάσω και αυτή μου είπε και πως φτιάχνονται και την ευχαριστώ γι αυτό, γιατί δοκίμασα κάτι που μου άρεσε πολύ και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα σπαράγγια μαζί με το νερό,αφού τα πλύνετε πρώτα.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό τα αφήνετε 2-3 λεπτά και τα βγάζετε σε ένα πιάτο με μια κουτάλα τρυπητή.
Ρίχνετε αλάτι ,ξύδι (εγώ έβαλα άσπρο,η μηλοξυδο,ότι σας αρέσει),ρίγανη και ελαιόλαδο.
Έχετε βράσει και δύο αυγά και τα βάζετε δίπλα και αυτά για συνοδευτικό,ταιριάζουν πολύ οι γεύσεις τους.
Μπορείτε να τα κάνετε και ομελέτα , αν δε θέλετε να φάτε τα αυγα βραστά,είναι πολύ νόστιμα και έτσι.
Τα τηγανίζετε με λιγο λάδι τα σπαράγγια αφου τα έχετε βράσει λίγο πρώτα και αφου χτυπήσετε τα αυγά με λίγο αλάτι τα ρίχνετε στο τηγάνι.
Αυτό είναι όλο, αλλά αν το φτιάξετε θα μου δώσετε δίκιο δοκιμάζοντας το ,είναι καταπληκτικό μεζεδάκι με τσιπουράκι η το τρώτε σαν ένα ελαφρύ πιάτο για βράδυ.
Είναι λίγο δύσκολο να τα πετύχετε τα άγρια σπαράγγια μιας και όπως έμαθα και εγώ βγαίνουν δυο φορές το χρόνο Άνοιξη και Φθινόπωρο και φυτρώνουν μέσα σε θάμνους η βατομουριές .
Είναι πολύ διασκεδαστικό και το μάζεμα τους,αρκεί να συνηθίσει λίγο το μάτι να τα ξεχωρίζει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!