600 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα,3 κρεμμύδια,2 σκελίδες σκόρδο,μισό ματσάκι μαϊντανό,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,ρίγανη,αλάτι,4 δαφνόφυλλα,1 κόκκινη πιπεριά,1 πράσινη,λίγο τσίπουρο,1 ώριμη ντομάτα ,1 κουταλιά πελτέ ντομάτας,ένα μικρό ποτηράκι ελαιόλαδο,νερό.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από την φλούδα τους αφού τα έχουμε πλύνει πρώτα και τα σκουπίσουμε με χαρτί κουζίνας ελαφρά.
Τα καθαρίζουμε και από κάτω με ένα μαχαιράκι να φύγουν τα πολλά μαύρα .
Τα κόβουμε σε φέτες.
Πλένουμε και κόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι η μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να τσιγαριστούν με το λάδι και τα υγρά τους,θα βγάλουν τα μανιτάρια υγρά.
Τα σβήνουμε με το τσίπουρο.
Αφού τσιγαριστούν και μείνουν μόνο με το λάδι
ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους αρκετά χοντρούς και αφού βράσει για λίγο ρίχνουμε και τον πελτέ και αφού τα ανακατέψουμε καλά να παει παντού ρίχνουμε και νερό ίσα να σκεπαστούν τα λαχανικά μας.
Τη συνταγή αυτή την έκανε η μαμά μου,αλλά τότε στο χωριό μάζευαν άγρια μανιτάρια που ήταν πολύ πιο νόστιμα,δεν έβαζε το τσίπουρο ούτε και την κόκκινη πιπεριά αλλά μερικές φορές πρόσθετε λίγο ρύζι η πλιγούρι,μπορείτε να το δοκιμάσετε και σεις.
Είναι ένα νόστιμο και νηστίσιμο πιάτο και μένα μου φέρνει όμορφες αναμνήσεις στο μυαλό πάντα όταν το φτιάχνω....
Πάει ωραία και με φέτα για όσους δε νηστεύουν
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!