Χταπόδι με κριθαράκι

Χταποδάκι με κριθαρακι και ντοματα σερβιρισμενο σε πιατο σχεδον τετραγωνο και διπλα φαινεται το ποδι απο κολονατο πορηρι κρασιου

 1 χταπόδι μεγάλο η 2 μικρά,μισό σακουλάκι κριθάρακι,1 κόκκινη πιπεριά,ενα καρότο ,μισό ματσάκι μαιντανό,μισό ποτηράκι τσίπουρο,1 ποτηράκι ελαιόλαδο,αλάτι ,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,θυμάρι,λίγο ξύδι και λίγο κρασί,1 κουταλιά ντοματοπελτέ και ντομάτα τριμένη
Βράζετε το χταπόδι στη χύτρα ταχύτητος για 40 λεπτά η σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει, στο νερό που θα βράσει βάζετε λίγο ξυδι και λίγο κρασί.
Το καθαρίζετε απο τις πέτσες τις σκούρες που έχει  και το κόβετε σε κομμάτια.






Σε ένα τηγάνι βάζετε το κριθαράκι με το μισό ελαιόλαδο και το τηγανίζετε σε σιγανή φωτιά να ροδοκοκκινίσει,έτσι θα μείνει σπυρωτό και δε θα λασπιάσει στο φαγητό σας.



Ψιλοκόβετε το μαιντανό,την πιπεριά σε ροδέλες και το καρότο το τρίβετε σε τρίφτη.
Τα βάζετε στην κατσαρόλα με τα πιπέρια το αλάτι και το θυμάρι.
Ρίχνετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να τσιγαριστούν ελαφρά.
Τα σβήνετε με το τσίπουρο και αφήνετε να βράσουν λίγο ακόμη.
Ετοιμάζεται και τη ντομάτα
 Εδώ έχω ντομάτα τριμμένη από το Καλοκαίρι σε σακουλάκια στη κατάψυξη,είναι πολύ ωραία για τα φαγητά σας,έχω βάλει και μια κουταλιά ντοματοπελτέ για πιο ωραία γεύση.
Τα βράζετε όλα μαζι αφού ριξετε και το κριθαράκι
 Το βράζετε μέχρι να πιεί τα μισά υγρά,το σβήνετε και κλείνετε για ενα 15 λεπτο το καπάκι της κατσαρόλας χωρίς να την τραβήξετε απο το μάτι.
Ετσι θα τραβήξει το κριθαράκι και τα υπόλοιπα υγρά και θα γίνει σπυρωτό και με όσο ζουμί πρέπει να έχει.

Είναι ένα ωραίο και εύκολο πιάτο,μοιάζει με το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι που κάνουμε ,αλλά το κριθαράκι νομίζω το κάνει πιο νόστιμο.
Ταιριάζει με σαλάτα πράσινη και ούζο η τσίπουρο.................
                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας