Τραγανά και σουσαμένια κουλουράκια


Στρογγυλα κουλουρακια τραγανα σερβιρισμενα με ενα φλυτζανι τσαι



Μισή κούπα καλαμποκέλαιο,μισή κούπα ελαιόλαδο,μισή κούπα άσπρο κρασί,μισή κούπα ζάχαρη,,3 βανίλιες,ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,σουσάμι άσπρο(2 κουταλιές σούπας για μέσα στη ζύμη και όσο πάρει για να τα πασπαλίσετε από πάνω.)
2 αυγά τους κρόκους για να τα αλείψετε,αν θέλετε να τα κάνετε νηστίσιμα,τα βρέχετε με νερό για να κολλήσει το σουσάμι.

 Ανακατεύετε όλα τα υλικά  και στο τέλος ρίχνετε το αλεύρι.
Το ζυμώνετε να ανακατευτούν  καλά τα υλικά και το κάνετε μια μπάλα.
 Κόβετε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και αφού το πλάσετε σε μικρά κορδονάκια
 το διπλώνετε σε κύκλο και αφού στρώσετε ένα ταψί με λαδόκολλα τα βάζετε σε σειρές αρκετά μακριά επειδή θα φουσκώσουν.
 Τα αλείφετε με το αυγό και ρίχνετε από πάνω το σουσάμι να κολλήσει στην επιφάνεια.

 Τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στους 180-200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
 Γίνονται νόστιμα πολύ τραγανά και τρώγονται πολύ γρήγορα και ευχάριστα.
Συνοδεύουν πολύ καλά τα πρωινά σας καφεδάκια,το απογευματινό σας τσάι και γενικά είναι ένα πολύ καλό και υγιεινό σνακ..
                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας