Κοτόπουλο με ρύζι πικάντικο

Πικάντικο πιάτο με ρύζι και κοτόπουλο σεριβιρισμενο με ενα ποτηρι ασπρο κρασια για συνοδεια και πηρουνι με χρυσες λεπτομερειες





600 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κομματάκια,1 μεγάλο κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο,μισό ματσάκι μαϊντανό,2κλαδάκια δυόσμο,2 κλαδάκια βασιλικό,1 πιπεριά καυτερή,2 ώριμες ντομάτες,1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο,ρύζι Καρολίνα,πλιγούρι,κίτρινο ρύζι,αλάτι πιπέρι,μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο,αρακά ,κόκκινη πιπεριά,κρασί άσπρο.

 Κόβετε την καυτερή πιπεριά σε ροδέλες και τη βάζετε σε ένα τηγάνι να σωταριστεί μαζί με το κοτόπουλο το οποίο το έχετε πασπαλίσει με το μείγμα των μπαχαρικών και λίγο ελαιόλαδο και το έχετε αφήσει αρκετές ώρες στο ψυγείο για να πάρει ωραία γεύση και να μην είναι στεγνό.

 Αφού τραβήξει όλα τα υγρά του και έχει πάρει και λίγο χρώμα



ρίχνετε τα αρωματικά χόρτα το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αφήνετε να μαραθουν και να ενσωματωθούν με το κοτόπουλο
Κόβετε τις ντομάτες κομματάκια και τις έχετε έτοιμες για να τις ρίξετε λίγο αργότερα,ρίχνετε πάνω τους λίγη ζάχαρη για να φύγει η ξυνάδα τους.
Ετοιμάζετε τον αρακά με την πιπεριά που την έχετε κόψει σε ροδέλες
 Το ρύζι μπαίνει στο φαγητό σ αυτή την αναλογία,λιγότερο το κίτρινο,πιο πολύ το Καρολίνα και το πλιγούρι είναι περίπου δυο κουταλιές της σούπας.
Πλένετε τα ρύζια και το πλιγούρι και τα ρίχνετε στο μείγμα αρακά πιπεριά.
 Τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο.
 Ρίχνετε τις ντομάτες
 και νερό όσο να σκεπαστεί το ρύζι...

 Θα σας δείξω τώρα ένα τρόπο να κάνετε σαλάτα μπρόκολο χωρίς να το βράσετε ,στο φούρνο μικροκυμάτων

Πλένετε καλά το μπρόκολο.το κόβετε στη μέση και ρίχνετε μέσα μισό φλυτζανάκι του καφέ νερό
 Σκεπάζετε το σκεύος,μπορείτε να βάλετε από πάνω και ειδική μεμβράνη για το φούρνο μικροκυμάτων,αρκεί το καπάκι να μην εφαρμόζει αεροστεγώς ς γιατί θα σας το πετάξει,αν βάλετε μεμβράνη την τρυπατε με καρφίτσα,αν βάλετε καπάκι μην το κλείνετε καλά.
 Αναβετε το φούρνο μικροκυμάτων στο φουλ για 7-8 λεπτά
Όταν σταματήσει δεν το βγάζετε αμέσως,αφήνετε για 5 περίπου λεπτά ακόμη,έτσι έχετε καταπράσινο και τραγανό ,νόστιμο μπρόκολο και προπαντός γρήγορα.
Το φαγητό είναι λίγο πικάντικο,λόγω της καυτερής,αν δεν σας αρέσει το καυτερό βάζετε γλυκιά πράσινη πιπεριά,παει ωραία με σαλάτα και φέτα,και κρασάκι άσπρο..
                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας