1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα άσπρη,800 γραμμάρια ζάχαρη,1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι,ένα κλαράκι αρμπαρόριζα η βανίλια.
Πλένετε καλά τα σταφύλια και χωρίζετε τις ρόγες μια μια σε μια κατσαρόλα.
Τις βάζετε να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού περίπου 10 λεπτά και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνετε έτσι το σταφύλι 24 ώρες.
Το βάζετε για βράσιμο και το ξαφρίζετε με ένα κουτάλι.
Όταν δείτε το σιρόπι να πυχτώνει κάπως ρίχνετε μέσα και την αρμπαρόριζα η τη βανίλια.
Το γλυκό είναι έτοιμο να το κατεβάσετε από τη φωτιά όταν ρίξετε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο και αυτή δεν απλώσει.
Μερικά σταφύλια ενώ φαίνεται δεμένο το γλυκό σας αυτά ξαναβγάζουν λίγα υγρά,γι αυτό θα βάλετε το γλυκό στο βάζο μετά από 24 ώρες,γιατί ίσως χρειαστεί να το ξαναβράσετε λίγο.
Το γλυκό αυτό το φτιάχνω πολλά χρόνια και σημαίνει πάντα το τέλος του Καλοκαιριού μιας και συμπίπτει με τον ερχομό του Φθινοπώρου.
Συνοδεύει μια χαρά τα Ελληνικά καφεδάκια σας τα μελαγχολικά και όμορφα απογεύματα.....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!