Φασόλια γίγαντες φούρνου

 400 γραμμάρια φασόλια γίγαντες,1 μεγάλο κρεμμύδι ,1 φρέσκο κρεμμυδάκι,1 κόκκινη πιπεριά,1 πράσινη πιπεριά,1 ρίζα σέλινο,αλάτι πιπέρι κόκκινο και μαύρο,ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι,νερό,σάλτσα ντομάτα.
 Πλένετε και βράζετε τους γίγαντες(εγώ δεν μουσκεύω ποτέ τα όσπρια ,προτιμώ να τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.)
 Πλένετε καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.(τη σελινόριζα την κάνετε στον τρίφτη)
 Αφού βράσουν καλά οι γίγαντες τους βάζετε σε ένα ταψί.
Βάζετε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι,με το ελαιόλαδο ,το αλάτι και το κόκκινο και μαύρο πιπέρι.Τα αφήνετε να μαραθούν και ρίχνετε και τη σάλτσα.Εδώ χρησιμοποίησα τη σάλτσα που είχα φτιάξει,http://neli62.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4.html και αυτήν χρησιμοποιώ σε όλα μου τα φαγητά μαζί με πελτέ έτοιμο η και μόνη της.Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει λίγες βράσεις.




 Τη ρίχνετε μετά στο ταψί και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί με τα φασόλια.Ρίχνετε και νερό να φτάσει λίγο πιο κάτω από το χείλος του ταψιού.
Σκεπάζετε μετά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.Το ψήνετε περίπου για 1 'ωρα σκεπασμένο και το ξεσκεπάζετε μετά και αφήνετε να ψηθεί ακόμη λίγο μέχρι να φύγουν τα υγρά αλλά όχι να στεγνώσουν κιόλας.
Συνοδεύετε τους γίγαντες με ελιές
και γαύρο








                                                                 Και τώρα θα σας πω τι μπορείτε να κάνετε αν σας περισσέψει φασολάδα και δεν θέλετε να τη φάτε ξανά ίδια αλλά να έχει λίγο διαφορετική γεύση.

Κόβετε λάχανο τουρσί.
 Το βάζετε σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζετε με ελαιόλαδο και λίγο κόκκινο πιπέρι.Ρίχνετε και νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά το λάχανο.
Ρίχνετε το λάχανο μέσα στην κατσαρόλα με τη φασολάδα και το αφήνετε να βράσει για μισή περίπου ώρα.
Είναι ένα ωραίο πιάτο που το φτιάχνουμε εδώ στα μέρη μας.
Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε, μπορεί να σας αρέσει,σίγουρα πάντως ξεφεύγει από τη γεύση της κλασσικής φασολάδας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας