600 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα,3 κολοκυθάκια,(όσο πιο μικρά είναι τα κολοκυθάκια τόσο καλύτερα γίνονται)1 σκελίδα σκόρδο,1 πράσινη πιπεριά,αλάτι,πιπέρι κόκκινο,ρίγανη,ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι,λίγο άσπρο κρασί,1 λεμόνι.
Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια.Τα κόβετε σε φετάκια.
Κόβετε και την πιπεριά κι αυτή σε ροδέλες.
Τα βάζετε σε ένα τηγάνι με το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη και το σκόρδο.
Τα αφήνετε να τηγανίζονται και εν τω μεταξύ εσείς καθαρίζετε και κόβετε κατά μήκος τα κολοκυθάκια.
Αφού τηγανιστούν καλά τα μανιτάρια,ρίχνετε τα κολοκυθάκια και το κόκκινο πιπέρι.Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα κολοκυθάκια.Ρίχνετε μετά το χυμό από το λεμόνι και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν μέσα σε αυτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν μόνο με το λάδι.
Αν θέλετε τα μανιτάρια σας να γίνουν πιο πικάντικα,αντικαθιστάτε την πράσινη πιπεριά με μια καυτερή.
Είναι ωραίος ουζομεζές.Αλλά και σαν κύριο πιάτο αν συνοδευτεί με φέτα και σαλάτα,εγώ τα προτιμώ με πράσινη σαλάτα.
Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια.Τα κόβετε σε φετάκια.
Κόβετε και την πιπεριά κι αυτή σε ροδέλες.
Τα βάζετε σε ένα τηγάνι με το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη και το σκόρδο.
Τα αφήνετε να τηγανίζονται και εν τω μεταξύ εσείς καθαρίζετε και κόβετε κατά μήκος τα κολοκυθάκια.
Αφού τηγανιστούν καλά τα μανιτάρια,ρίχνετε τα κολοκυθάκια και το κόκκινο πιπέρι.Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα κολοκυθάκια.Ρίχνετε μετά το χυμό από το λεμόνι και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν μέσα σε αυτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν μόνο με το λάδι.
Αν θέλετε τα μανιτάρια σας να γίνουν πιο πικάντικα,αντικαθιστάτε την πράσινη πιπεριά με μια καυτερή.
Είναι ωραίος ουζομεζές.Αλλά και σαν κύριο πιάτο αν συνοδευτεί με φέτα και σαλάτα,εγώ τα προτιμώ με πράσινη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!