Βασιλόπιτα-Καλή χρονιά

1,5 πακέτο βούτυρο(εγώ έβαλα μαργαρίνη)4 αυγά,2 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη,1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι,2 βανίλιες,1 κουταλάκι κοφτό μαχλέπι,μισό φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη,χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,1 κουταλάκι μπαίκιν.
 Βάζετε το βούτυρο σε μια λεκανίτσα και αφού το λιώσετε λίγο
 το χτυπάτε καλά καλά να γίνει αφράτο
 ρίχνετε και τα αυγά με τη ζάχαρη σε άλλη κούπα
 και τα χτυπάτε και αυτά καλά να λιώσει η ζάχαρη
 Ενώνετε απαλά τα δύο μείγματα ,και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.Το μίξερ πρέπει να είναι σε μέτρια ταχύτητα.
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και το βάζετε σε ταψί νούμερο 30,στους 180 βαθμούς Κελσίου .
Στην αρχή το ψήνετε στις αντιστάσεις και μετά στον αέρα για να στεγνώσει. Το δοκιμάζετε με την οδοντογλυφίδα .Αν βγει στεγνή έχει ψηθεί η βασιλόπιτα σας.

Η συνταγή είναι παρμένη από τις Συνταγές της Παρέας .Είναι μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα που σίγουρα θα φαγωθεί όλη.Τουλάχιστον εμείς την τρώμε όλη πάντα.

Αυτή είναι και η τελευταία ανάρτηση αυτής εδώ της χρονιάς.Θα ήθελα να σας ευχηθώ η καινούρια να σας βρει υγιείς ,ευτυχισμένους.Οπλισμένους με υπομονή και δύναμη να ανταπαξέλθετε στις δυσκολίες της καθημερινότητας σας.Να έχετε κοντά σας τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να μην ξεχνάτε να τους λέτε ότι τους αγαπάτε. Θα ήθελα ακόμη να σας ευχαριστήσω όλους και όλες γιατί όσο καιρό είμαστε μια μεγάλη παρέα μοιραστήκαμε πάρα πολλά πράγματα. Ο καθένας άλλος λίγο και άλλος πολύ δικές του προσωπικές στιγμές.Ελπίζω ότι θα συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής εδώ της παρέας και να τα λέμε και την νέα χρονιά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας