Μανέστρα με μοσχάρι

1 κιλό μοσχάρι,1 καρώτο,μια πράσινη πιπεριά, 250 γραμμάρια μανέστρα,αλάτι ,πιπέρι μαύρο ,ένα ποτηράκι μικρό ελαιόλαδο ρίγανη,2-3 μέτριες ντομάτες ώριμες,η μια μεγάλη κουταλιά πελτέ ντομάτας,νερό.
 Πλένετε και βράζετε το κρέας μέχρι σχεδόν να μαλακώσει καλά.Τρίβετε το καρώτο στον τρίφτη και κόβετε την πιπεριά ροδέλες μέσα στο ταψί και ρίχνετε το αλάτι το πιπέρι, την ρίγανη και το λάδι.
 Βάζετε γύρω γύρω και το βρασμένο κρέας.
 Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίζετε καλά τη μανέστρα να ροδοκοκκινίσει.(αυτό το κάνετε για να μείνει σπυρωτό το κριθαράκι και να μη λασπιάσει)
Ρίχνετε το τηγανισμένο κριθαράκι στο ταψί με τα άλλα υλικά και αφού τρίψετε και τις ντομάτες τις ρίχνετε κι αυτές.Ρίχνετε και νερό όσο να σκεπαστεί το κριθαράκι.
Το βάζετε στο φούρνο και τον ανάβετε στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνετε το φαγητό περίπου μισή ώρα η όσο να δείτε να τραβάει τα υγρά του.Σβήνετε το φούρνο και το αφήνετε μέσα να φουσκώσει καλά το κριθαράκι.
Το συνοδεύετε με  φέτα η κεφαλοτύρι και σαλάτα της προτίμησης σας.
                                   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας