Ρυζότο με κιμά

 3 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια ,1 καρότο ,1 κολοκυθάκι,μισό ματσάκι άνηθο,1 φλυτζανάκι καλαμπόκι,1 κούπα ρύζι κίτρινο,αλάτι ,πιπέρι μαύρο,κιμά 300 γραμμάρια,ένα κρεμμύδι,1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας, νερό.
(αν σας έχει περισσέψει κιμάς από μακαρόνια με κιμά που είχατε φτιάξει άλλη φορά βάλτε αυτόν εγώ τέτοιο χρησιμοποίησα γι αυτό το πιάτο).
 Κόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα τηγάνι να μαραθεί,ρίχνετε τον κιμά το αλάτι το πιπέρι το λάδι και το αφήνετε να τσιγαριστεί καλα.Ρίχνετε λίγο νερο και τον πελτε ντομάτας και το αφήνετε να βράσει όσο να φυγουν όλα τα υγρά του.
Καθαρίζετε τα μανιτάρια από τη φλούδα τους και κόβετε και το κοτσάνι σχεδόν όλο.Καθαρίζετε το καρότο, το κολοκυθάκι.
 Τα κόβετε όλα σε κομμάτια και τον άνηθο ψιλοκομμένο,τα ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε και το καλαμπόκι.
 Στον κιμά βάζετε 3 κουταλιές κέτσαπ και τον ανακατεύετε.
Βάζετε πρώτα τα λαχανικά να μαραθούν και αφού μισοψηθούν ρίχνετε τον κιμά και τα τσιγαρίζετε λίγο ακόμη όλα μαζί.
Ρίχνετε και το ρύζι και αφου τα ανακατεύετε μερικές φορές ρίχνετε το νερό όσο να σκεπαστούν τα υλικά σας.Βράζετε για μισή περίπου ώρα και το αφήνετε σκεπασμένο στην κατσαρόλα για λίγο να τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά.
Το σερβίρετε με κεφαλοτύρι τριμμένο.
Επίσης αυτό το ρύζι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για γέμιση σε γεμιστό κοτόπουλο η στη γαλοπούλα των Χριστουγέννων.
Το ρύζι φαίνεται λίγο σκούρο γιατί εχει πάρει χρώμα απο τα μανιτάρια,αν βάλετε κονσέρβα θα είναι πιό άσπρο στο πιάτο,αλλά και φρέσκα να βάλετε τα τσιγαρίζετε μόνα τους και τα ρίχνετε στο τέλος,μόνο για το χρώμα το κάνετε αυτό ,αλλιώς η νοστιμιά είναι ίδια.
                                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας