1 πακέτο μακαρόνια (εγώ παίρνω πολύ ψιλά),μισό κιλό κιμά,1 κρεμμύδι,1 πιπεριά πράσινη,μαϊντανό,2 κουταλιές πελτέ ντομάτας,ντοματάκια,λίγη κέτσαπ, 1 ποτηράκι κρασί άσπρο,αλάτι, πιπέρι,μείγμα μπαχαρικών για κιμά,2 κουταλιές βούτυρο (όχι μαργαρίνη).
Κόβετε το κρεμμύδι στο μπλεντεράκι και το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τον κιμά το αλάτι ,το πιπέρι την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών ,το μαϊντανό και τ αφήνετε να σιγοψηθούν.Μόλις φύγουν τα υγρά το σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τον πελτέ τα ντοματάκια και την κέτσαπ και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα,ρίχνετε το αλάτι, και μόλις αρχίσει να βράζει καλά ρίχνετε τα μακαρόνια Τα βράζετε για 15 λεπτά, τα σουρώνετε ,τα πλένετε με κρύο νερό και τα ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα. Βάζετε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα μπρίκι να κάψει και το ρίχνετε πάνω στα μακαρόνια. Στο ίδιο μπρίκι βάζετε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και αφρού ζεσταθεί λιώνετε ένα κύβο λαχανικών.Μόλις λιώσει καλά το ρίχνετε κι αυτό στα μακαρόνια.Τα σερβίρετε ζεστά και ρίχνετε από πάνω κεφαλοτύρι... Αυτό είχα να σας προτείνω σήμερα. Θα μου πείτε σιγά ρε Νέλη το φαγητό που μας έδειξες,αυτό μέχρι κι ο Ρουβάς ξέρει να το κάνει και το τραγουδάει, κι όλα μια χαρά.Ε, είπα να το δείξω κι εγώ μήπως και βρεθεί κάποιος να μην το ξέρει,εγώ να βοηθήσω ήθελα.Άντε σας εύχομαι ....... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου