Μισό κιλό μπάμιες ,2 μεγάλα κρεμμύδια, μια καυτερή πιπεριά,1 ποτηράκι του κρασιού λάδι,3 ώριμες μεγάλες ντομάτες,αλάτι πιπέρι.
Καθαρίζετε ,πλένετε και αφήνετε στο σουρωτήρι τις μπάμιες για να φύγουν τελείως τα υγρά από το πλύσιμο.(καλλίτερα να τις αφήσετε αρκετή ώρα). Βάζετε σ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τις μπάμιες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να τηγανιστούν,μέχρι να κοκκινίσουν.
Τρίβετε στο μπλεντεράκι τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε κι αυτά μαζί,το αλάτι ,και το πιπέρι.Τρίβετε σε τρίφτη και τις ντομάτες και τις ρίχνετε κι αυτές στο τηγάνι.Βάζετε μέσα και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη,αλλά τη χαράζετε για να βγάλει το κάψιμο της ,για να γίνουν οι μπάμιες πικάντικες. Αν δεν τρώτε τα καυτερά την αφήνετε ολόκληρη ,αν και δεν καίει και ιδιαίτερα το φαγητό.Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν με τη ντομάτα.
Καθαρίζετε ,πλένετε και αφήνετε στο σουρωτήρι τις μπάμιες για να φύγουν τελείως τα υγρά από το πλύσιμο.(καλλίτερα να τις αφήσετε αρκετή ώρα). Βάζετε σ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τις μπάμιες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να τηγανιστούν,μέχρι να κοκκινίσουν.
Τρίβετε στο μπλεντεράκι τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε κι αυτά μαζί,το αλάτι ,και το πιπέρι.Τρίβετε σε τρίφτη και τις ντομάτες και τις ρίχνετε κι αυτές στο τηγάνι.Βάζετε μέσα και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη,αλλά τη χαράζετε για να βγάλει το κάψιμο της ,για να γίνουν οι μπάμιες πικάντικες. Αν δεν τρώτε τα καυτερά την αφήνετε ολόκληρη ,αν και δεν καίει και ιδιαίτερα το φαγητό.Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν με τη ντομάτα.
Δέν ανακατεύετε πολύ το φαγητό για να μη διαλυθούν οι μπάμιες.Τις βράζετε περίπου μισή ώρα η και πιο λίγο αν είναι πολύ τρυφερές. Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μία κυρία στη λαϊκή που πουλούσε τις μπάμιες. Τη δοκίμασα μου άρεσε και σας την έβαλα. Με τον τρόπο αυτό οι μπάμιες δεν έχουν καθόλου "σάλια" Ταιριάζουν με χωριάτικη σαλάτα. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!