Μισό κιλό μύδια κατεψυγμένα η φρέσκα ,μόνο την ψίχα( πιο εμφανίσιμο είναι να έχει και μύδια με κέλυφος μέσα αλλά εγώ δεν τα χρησιμοποιώ,το φτιάχνω μόνο με την ψίχα)1 κρεμμύδι μέτριο,άνηθο,(λιγότερο από μισό ματσάκι)αλάτι ,πιπέρι μαύρο μισό λεμόνι,λίγο άσπρο κρασί,1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι,(εγώ βάζω καρολίνα),2 φλυτζάνια τσαγιού νερό.
Πλένετε καλά τα μύδια και καθαρίζετε ένα φύκι που έχουν κολλημένο πάνω τους.(είναι ένα πράσινο χορταράκι και το τραβάτε να φύγει)Τα βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι που το έχετε λιώσει στο μπλεντεράκι,τον άνηθο ,το αλάτι το πιπέρι το λάδι και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.Ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι και το κρασί.Αφού βράσουν ακόμη λίγο ρίχνετε και το ρύζι και στο τέλος το νερό.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Το σβήνετε και το σερβίρετε για ουζομεζέ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε μια χαρά να το φάτε σαν κύριο πιάτο με μια σαλάτα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!
Πλένετε καλά τα μύδια και καθαρίζετε ένα φύκι που έχουν κολλημένο πάνω τους.(είναι ένα πράσινο χορταράκι και το τραβάτε να φύγει)Τα βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι που το έχετε λιώσει στο μπλεντεράκι,τον άνηθο ,το αλάτι το πιπέρι το λάδι και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.Ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι και το κρασί.Αφού βράσουν ακόμη λίγο ρίχνετε και το ρύζι και στο τέλος το νερό.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Το σβήνετε και το σερβίρετε για ουζομεζέ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε μια χαρά να το φάτε σαν κύριο πιάτο με μια σαλάτα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!