2 μικρά πεπόνια,1 μπουκάλι βότκα,700 γραμμάρια ζάχαρη,1 λίτρο νερό.
Κόβετε τα πεπόνια και αφού τα καθαρίσετε από τη φλούδα κόβετε σε κομμάτια.Τα βάζετε μέσα σε δύο βάζα και μοιράζεται τη βότκα,κλείνετε το καπάκι για να μην εξατμίζεται.Επειδή το πεπόνι ρουφάει το υγρό θα δείτε την στάθμη του να κατεβαίνει ,συμπληρώνετε ξανά για να μην είναι τα κομμάτια έξω από το υγρό.
Τα αφήνετε να μείνουν έτσι για αρκετές μέρες ( τουλάχιστον 10),μέχρι να βγάλει το πεπόνι το άρωμα του.Όταν είναι έτοιμο κάνετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό χωρίς να το αφήσετε να δέσει τελείως.Το αφήνετε να κρυώσει .Βγάζετε τα κομμάτια του πεπονιού από τη βότκα και αφού στραγγίσετε το υγρό γιατί μπορεί να έχουνε μείνει κομμάτια από το φρούτο το ενώνετε με το σιρόπι.
Είναι αρωματικό ,έχει ωραία ντελικάτη γεύση και πίνεται καλύτερα κρύο η με τριμμένο πάγο. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του λικέρ παίζει πόσο αρωματικό είναι το πεπόνι.Το δικό μου είχε μια απίστευτη μυρωδιά και φυσικά μου το προμήθευσε ο καλός μου φίλος Κλεάνθης απο τον κήπο του ,όπως κάθε χρόνο,τον ευχαριστώ και πάλι. (Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι αν κάνετε ακριβώς έτσι τη συνταγή θα βγεί λίγο απαλό στη γεύση ,αν θέλετε να είναι πιο δυνατό ,συμπληρώνετε βότκα όσο δυνατό σας αρέσει εσάς στη γεύση αφού έχει γίνει το λικέρ.) ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!
Κόβετε τα πεπόνια και αφού τα καθαρίσετε από τη φλούδα κόβετε σε κομμάτια.Τα βάζετε μέσα σε δύο βάζα και μοιράζεται τη βότκα,κλείνετε το καπάκι για να μην εξατμίζεται.Επειδή το πεπόνι ρουφάει το υγρό θα δείτε την στάθμη του να κατεβαίνει ,συμπληρώνετε ξανά για να μην είναι τα κομμάτια έξω από το υγρό.
Τα αφήνετε να μείνουν έτσι για αρκετές μέρες ( τουλάχιστον 10),μέχρι να βγάλει το πεπόνι το άρωμα του.Όταν είναι έτοιμο κάνετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό χωρίς να το αφήσετε να δέσει τελείως.Το αφήνετε να κρυώσει .Βγάζετε τα κομμάτια του πεπονιού από τη βότκα και αφού στραγγίσετε το υγρό γιατί μπορεί να έχουνε μείνει κομμάτια από το φρούτο το ενώνετε με το σιρόπι.
Είναι αρωματικό ,έχει ωραία ντελικάτη γεύση και πίνεται καλύτερα κρύο η με τριμμένο πάγο. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του λικέρ παίζει πόσο αρωματικό είναι το πεπόνι.Το δικό μου είχε μια απίστευτη μυρωδιά και φυσικά μου το προμήθευσε ο καλός μου φίλος Κλεάνθης απο τον κήπο του ,όπως κάθε χρόνο,τον ευχαριστώ και πάλι. (Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι αν κάνετε ακριβώς έτσι τη συνταγή θα βγεί λίγο απαλό στη γεύση ,αν θέλετε να είναι πιο δυνατό ,συμπληρώνετε βότκα όσο δυνατό σας αρέσει εσάς στη γεύση αφού έχει γίνει το λικέρ.) ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!