Για τα φυτά σας....

όμορφοι ολάνθιστοι μωβ κρίνοι πάντα θυμίζουν Πασχα μαζί με την Πασχαλιά
Σήμερα θα ήθελα να σας πω μερικά κολπάκια για τα φυτά σας.
Τα έμαθα κι εγώ ασχολούμενη τόσα χρόνια με τα φυτά και ακούγοντας και ρωτώντας.
Εξάλλου ρωτώντας πας στην πόλη.Έτσι δε λένε;

1) Θέλετε να δείτε τα φυτά του εσωτερικού χώρου σας να έχουν φύλλωμα γυαλιστερό; Γεμίστε ένα ψεκαστήρι με μπύρα και ραντίστε τα,θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

2)Θέλετε να τα δείτε να μεγαλώνουν γρήγορα;Βάλτε στη γλάστρα και κοντά στη ρίζα ένα χάπι αντισυλληπτικό μία φορά το μήνα.Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ανάπτυξη τους.Πρώτη φορά μου το είπε μια φίλη,όταν άκουσα γέλασα αλλά μετά χαμογελούσα όσο έβλεπα τα φυτά μου να μεγαλώνουν.

3)Το κατακάθι του Ελληνικού καφέ σας μην το πετάτε στο νεροχύτη,ρίξτε το στις γλάστρες σας.Κάνει πολύ καλό στα λουλούδια.

4)Θέλετε να δείτε τη γαρδένια σας ολάνθιστη;Όταν καθαρίζετε ψάρια(σαρδέλες) μην πετάτε τα εντόσθια και τα κεφάλια.Θάψτε μερικά από αυτά στο χώμα της γλάστρας.Επίσης κάποιο σκουριασμένο μεταλλικό αντικείμενο η συρματάκι ψιλό κουζίνας.

5)Για να ξέρετε πότε τα φυτά σας θέλουν πότισμα σκάβετε λίγο το χώμα της γλάστρας με το δάχτυλό σας.Αν είναι υγρό αντέχει ακόμη το φυτό σας,σκεφθείτε ότι ούτε κι εσείς πίνετε νερό αν δε διψάτε.Μόνο αν είναι στεγνό λοιπόν το χώμα της γλάστρας την ποτίζετε.

6)Αν έχετε φυτό πόθο στο σπίτι σας βάλτε τη γλάστρα απέναντι από ένα καθρέφτη,είναι μάλλον φιλάρεσκο και του αρέσει να καθρεφτίζεται.Επίσης λένε ότι τα φυτά μεγαλώνουν σε σπίτια που οι άνθρωποι που μένουν μέσα μιλάνε πολύ,τους αρέσει να ακούνε ήχους.Εγώ το πιστεύω.Κάθε ον που έχει ζωή  έχει και αντίληψη.

7)Αν δείτε τις αγαπημένες σας τριανταφυλλιές γεμάτες μελίγκρα θα σας δώσει τη λύση ένα τασάκι γόπες,ναι καλά διαβάσατε.Τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε νερό.Το αφήνετε μια μέρα και αφού βγάλετε τις γόπες με αυτό το υγρό ραντίζετε τις τριανταφυλλιές. Οι μελίγκρες εξαφανίζονται.Το ίδιο καλό αποτέλεσμα έχετε αν κάνετε ένα μείγμα με νερό οινόπνευμα και λίγο υγρό για πιάτα.

8)Ανάμεσα στις μελιτζανιές σας φυτέψτε βασιλικούς.Οι μελιτζάνες σας θα είναι πιο γλυκιές και τα φυτά δε θα προσβληθούν από ζωύφια.

9)Κοντά στις καρπουζιές μη σπείρετε ποτέ κολοκυθιές γιατί τα καρπούζια θα έχουν μέσα νεύρα και η σάρκα τους γίνεται σκληρή άγλυκη και άνοστη. Κοντά στις πιπεριές που δεν καίνε αν φυτέψετε πιπεριές που βγάζουν καυτερές πιπεριές γονιμοποιώντας τες οι μέλισσες όλες οι πιπεριές θα βγουν καυτερές.

10)Αν δείτε τις τριανταφυλλιές σας να ασπρίζουν τα φύλλα τους και να είναι σα να έχουν στάχτη επάνω ραντίστε τις με γάλα,η κάντε ένα μείγμα που έχει απορρυπαντικό με βάση το σαπούνι ,νερό και ξύδι,είναι το ίδιο καλό.

11)Αν θέλετε να αφήσουν ήσυχα τα φυτά σας τα σαλιγκάρια,ειδικά τα μαρούλια γεμίστε μικρά κυπελάκια με μπύρα,θα την προτιμήσουν και πηγαίνοντας να πιούν δεν ξαναβγαίνουν έξω οπότε δε θα φάνε και τα τρυφερά φύλλα από τα φυτά σας.

Αυτά είχα για σήμερα να σας πω....Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα,όπως φάνηκαν και σε μένα,και είπα και άλλη φορά ότι εξειδικευμένες γνώσεις δεν έχω ,απλά αγαπώ πολύ τα φυτά και ασχολούμαι μαζί τους....

Συνολικές προβολές σελίδας