Κατσίκι με πατάτες

Ροδοψημένο κατσίκι στο φούρνο και πατάτες κι αυτές λαχταριστές

1 μπούτι  κατσικίσιο,
1,5 κιλό μικρές πατάτες,
1 μελιτζάνα,
αλάτι πιπέρι,ρίγανη,
1 ποτηράκι του κρασιού  ελαιόλαδο,
2 λεμόνια,
1 πορτοκάλι,
1κουταλιά μέλι,
1 κουταλάκι τσαγιού μουστάρδα.




Πλένετε καλά το κατσίκι και το βάζετε στη γάστρα με το αλάτ πιπέρι και τη ρίγανη.

Καθαρίζετε τη μελιτζάνα και την κόβετε κατά μήκος στα τέσσερα και αφού της ρίξετε λίγο αλάτι την αφήνετε να βγάλει την πικρίλα της.

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση.

Τις βάζετε στη γάστρα γύρω από το κρέας.

Βάζετε και τη μελιτζάνα.

Κάνετε  ένα μείγμα με το χυμό από τα λεμόνια,το πορτοκάλι,το μέλι ,τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο ,τα χτυπάτε καλά να ενωθούν μεταξύ τους και με αυτό το μείγμα περιχύνετε το φαγητό και το βάζετε στο φούρνο.

Στην αρχή στους 200 βαθμούς Κελσίου και μετά το κατεβάζετε στους 180.

Το ψήνετε περίπου 2,5 ώρες η και λίγο πιο πάνω ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το μπούτι. 

Το συνοδεύετε με ότι σαλάτα σας αρέσει και με κρασί κόκκινο.                                                                             

 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας