Σήμερα θα σας δείξω ένα γλυκό που έφτιαξε η μητέρα μιας φίλης μου η κυρία Ελένη.
Η οποία ζώντας σε χωριό και έχοντας αυλή με κήπο έχει πάντα φρέσκα λαχανικά και φρούτα που ποτέ δε μένουν ανεκμετάλλευτα.
Φτιάχνει πολύ ωραία φαγητά,γλυκά ,κομπόστες ,τουρσιά ,μαρμελάδες ,γλυκά του κουταλιού.
Και ξεκινάω να σας δείξω...... 6 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι ,
4 αυγά,4 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
.2 φλυτζανάκια ηλιέλαιο,δυο φλυτζανάκια γάλα,
1 βανίλια ,1 μπαίκιν πάουντερ,δαμάσκηνα θα βάλετε ανάλογα με το ταψί.
(περίπου ένα κιλό η και λιγότερο).
Η οποία ζώντας σε χωριό και έχοντας αυλή με κήπο έχει πάντα φρέσκα λαχανικά και φρούτα που ποτέ δε μένουν ανεκμετάλλευτα.
Φτιάχνει πολύ ωραία φαγητά,γλυκά ,κομπόστες ,τουρσιά ,μαρμελάδες ,γλυκά του κουταλιού.
Και ξεκινάω να σας δείξω...... 6 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι ,
4 αυγά,4 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
.2 φλυτζανάκια ηλιέλαιο,δυο φλυτζανάκια γάλα,
1 βανίλια ,1 μπαίκιν πάουντερ,δαμάσκηνα θα βάλετε ανάλογα με το ταψί.
(περίπου ένα κιλό η και λιγότερο).
Κόβετε τα δαμάσκηνα στη μέση ,βγάζετε τα κουκούτσια και τα βάζετε σ ένα σουρωτήρι και ρίχνετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη από πάνω,τα αφήνετε λίγη ώρα να φύγουν και τα πολλά υγρά ,για να μην μείνουν μετά μέσα στο γλυκό και λασπιάσει .
Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε λίγη -λίγη και τη ζάχαρη,το γάλα,το ηλιέλαιο,τη βανίλια ,το μπαίκιν πάουντερ και το αλεύρι.Βάζετε τη ζύμη σε ταψί και βάζετε από πάνω τα δαμάσκηνα σε σειρές και αν θέλετε τα βάζετε μία παρά μια σειρά και φαίνεται η επιφάνεια του γλυκού σαν ριγέ.Το ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για μισή ώρα.Για να είστε πιο σίγουροι οτι ψήθηκε καλά θα το δείτε να έχει ροδοκοκκινίσει καλά πάνω κάτω και θα το δοκιμάσετε με μια οδοντογλυφίδα,αν βγει στεγνή σημαίνει ότι το γλυκό είναι καλοψημένο. Αν θέλετε όταν το σερβίρετε βάζετε από πάνω και σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου