Μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντί

5 μελιτζάνες,3 μεγάλα κρεμμύδια,3 ντομάτες ώριμες,μαϊντανό ,σκόρδο,αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη ελαιόλαδο1,5 φλιτζάνι του τσαγιού.
Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες(όχι όλη τη φλούδα ,το κάνετε σαν ριγέ μια πάρα μία)Τις αδειάζετε από μέσα να γίνουν σαν βαρκούλες.Ρίχνετε λίγο αλάτι μέσα στην κάθε μιά και τις αφήνετε.Αυτές με το αλάτι θα βγάλουν τη στιφάδα που έχουν.
 Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες χοντρές ,το μαϊντανό ,το σκόρδο σε φετάκια και τα  βάζετε μαζί με το μισό λάδι να μαραθούν σε ένα τηγάνι,βάζετε ακόμη το αλάτι ,το πιπέρι τη ρίγανη.Αν θέλετε μέσα σ αυτό το μείγμα βάζετε και  λίγη από την  ψίχα που βγάλατε από τις μελιτζάνες.Μόλις μαραθουν αρκετά ρίχνετε και τις ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ σαν χυμό.Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.Εν τω μεταξύ οι μελιτζάνες θα έχουν βγάλει τα υγρά τους.Τις βάζετε σε σειρά σε ένα ταψί και ρίχνετε σε κάθε μια λίγο λάδι και τις βάζετε στο γκρίλ.
Κανονικά θέλουν τηγανισμα αλλά εγώ τις κάνω έτσι για να γίνουν πιο ελαφριές.Τις βγάζετε από το φούρνο και τις γεμίζετε  με το μείγμα των κρεμμυδιών.Ρίχνετε και το υπολοιπο ελαιολάδο στο ταψί,σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα.Τις ξεσκεπάζετε και τις ψήνετε λίγο ακόμη να κοκκινίσουν λίγο.Τις σερβίρετε με φέτα και ντοματοσαλάτα.                     .          
...Κυκλοφορεί  μια ιστοριούλα για το όνομα αυτού του φαγητού ,που σημαίνει ο ιμάμης λιποθύμησε,κατ άλλους από το πολύ που έφαγε γιατί του άρεσε πολυ και κατ άλλους επειδή το λάδι που ξοδεύεται για να γίνει είναι πολυ και κοστίζει.... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας