Παχύφυτα


Σήμερα θα ήθελα να σας δείξω τα παχύφυτα μου.Εγώ δηλαδή κακτάκια τα ήξερα τόσα χρόνια και έτσι τα έλεγα. Τώρα έχω μάθει πως λέγονται έτσι.Έχει πολύ μεγάλη γκάμα αυτό το είδος.

 Δέν θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση.Πότισμα που και που.Ήλιο το χειμώνα.Τους αρέσει να είναι πίσω από το τζάμι ενός παραθύρου και να απολαμβάνουν τις χλιαρές ακτίνες του.

 Το Καλοκαίρι πάλι πρέπει  να τα μετακομίσεις σε μέρος πιο δροσερό και να αυξήσεις το πότισμα.Ακόμη και με τη γλάστρα που τα φιλοξενεί είναι βολικά αφού δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

 Μερικά ανθίζουν κιόλας.Έχω δει πολύ όμορφα και ντελικάτα άνθη που κράτησαν από μια μέρα ως και δύο εβδομάδες.

 Έχουν καταπληκτικά σχέδια τα φύλλα τους αλλά πολλά απ αυτά πρέπει να τα αγγίζεις με μεγάλη προσοχή γιατί έχουν αγκάθια άλλοτε πολύ ψιλά σαν χνούδι κι άλλοτε μεγαλύτερα που σε αγκυλώνουν και θέλει μεγάλη προσοχή να μη σπάσουν  όταν τρυπηθείς γιατί τα βγάζεις δύσκολα από το σημείο που σε πλήγωσαν.



Ελπίζω να σας άρεσαν και να πήρατε μια ιδέα απο την ποικιλία των παχύφυτων μου.Ελπίζω ακόμη να σας έπεισα να πάρετε έστω και ενα ,αφού και όμορφα είναι και πολυ φροντίδα δε θέλουν.

Συνολικές προβολές σελίδας