Κολοκυθάκια γεμιστά




  15 κολοκυθάκια,2 κρεμμύδια,200 γραμμάρια ρύζι,400 γραμμάρια κιμά,μαϊντανό,άνηθο δυόσμο,1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο,αλάτι πιπέρι,2 ποτήρια νερό,2 λεμόνια ,4 πατάτες 3 κουταλιές αλεύρι.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
 Πλένετε τα κολοκυθάκια και αφού τα κόψετε από τις δυο μεριές τα ξεφλουδίζετε με το ειδικό εργαλείο που βγάζει τις φλούδες,Μετά τα αδειάζετε με το ειδικό εργαλείο πάλι και τα ξαναπλένετε(το κολοκύθι που βγάλετε από το άδειασμα μπορείτε να το φτιάξετε κολοκυθοκεφτέδες).
Κόβετε το κρεμμύδι με τον δυόσμο,το μαϊντανό και τον άνηθο σε μια κούπα,ρίχνετε το ρύζι,τον κιμά,το αλάτι ,το πιπέρι και το μισό λάδι, Ζυμώνετε ελαφρά το μείγμα, να ενωθούν τα υλικά.
Γεμίζετε ένα ένα τα κολοκύθια και τα βάζετε σε σειρά στο ταψί.Ανάμεσα στα κολοκύθια βάζετε κομμένες και τις πατάτες.Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι,το νερό και το χυμό από τα λεμόνια.Τα βάζετε σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου,στον αέρα.
Τα ανοίγετε και τα ψήνετε άλλη μισή ώρα με το ταψί ξεσκέπαστο.Βγάζετε το ζουμί από το φαγητό και το βάζετε στο μπλεντεράκι,αφού κρυώσει λίγο το χτυπάτε με το αλεύρι να γίνει μια άσπρη σάλτσα που τη ρίχνετε πάνω στα κολοκυθάκια.Τα σερβίρετε με σαλάτα και φέτα.   
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας