Μισό κιλό κιμά ανάμικτο μοσχάρι με χοιρινό,
2 αυγά,1κρεμμυδι,άνηθο,μαύρο πιπέρι,φρυγανιά τριμμένη,1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,αλάτι,2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα,μια μέτρια πατάτα.
2 αυγά,1κρεμμυδι,άνηθο,μαύρο πιπέρι,φρυγανιά τριμμένη,1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,αλάτι,2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα,μια μέτρια πατάτα.
Ανακατεύετε τον κιμά ,το κρεμμύδι τριμμένο,τον άνηθο ψιλοκομμένο(1/4 του μάτσου κόβετε),ρίχνετε 5 κυταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά,το μισό ρύζι και το μισό λάδι.Πλάθετε σε μπαλάκια τον κιμά.Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνετε ως να βράσει.Ρίχνετε αλάτι και τα γιουβαρλάκια ένα -ένα.Ρίχνετε το υπόλοιπο ρύζι και λάδι.Επίσης τρίβετε την πατάτα για να χυλώσει παραπάνω τη σούπα και για γεύση.Αφού βράσουν γύρω στη μισή ώρα τα αφήνετε να κρυώσουν.Χτυπάτε το αυγό μ ένα λεμόνι στο μπλεντεράκι και ρίχνετε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού.Σερβίρετε ζεστή με φέτα αλλά και σαλάτα αν θέλετε. (Αν δε σας αρέσει ο άνηθος τον αντικαθιστάτε με μαϊντανό η με ρίγανη,εμένα μου άρεσε σαν γεύση και τον βάζω γιατί μου θυμίζει τη γεύση της μαγειρίτσας ,που μ αρέσει πολύ.) ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.....Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχετε και πάντα να είστε μ αυτούς που αγαπάτε δίπλα σας.... Αγάπη και υγεία ,τα σημαντικότερα για τον κάθε άνθρωπο..... →
.....Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχετε και πάντα να είστε μ αυτούς που αγαπάτε δίπλα σας.... Αγάπη και υγεία ,τα σημαντικότερα για τον κάθε άνθρωπο..... →
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου