Σπαγγέτι με τόνο

Σπαγγετι με σαλτσα τονου και μανιταρια σερβιρισμενο σε αριστοκρατικο κλασικο πιτο σε τονους ασπρο μπλε

 1 πακέτο μακαρόνια(εγώ παίρνω νούμερο 13 γιατί μα αρέσουν να είναι ψιλά) 1 κουτί τόνο,1μικρό κουτί μανιτάρια ,1 πράσινη πιπεριά,1 ντομάτα ώριμη ,1 κολοκυθάκι ,1 μελιτζάνα,1 κρεμμύδι ,1 σκελίδα σκόρδο,μαϊντανό ,2 κουταλιές  σούπας σάλτσα συμπυκνωμένη ,2 κουταλιές σούπας κέτσαπ,μισό ποτηράκι άσπρο κρασί,αλάτι, πιπέρι.
Κόβετε το κρεμμύδι σε κυβάκια,την πιπεριά σε ροδέλες τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε κομματάκια σχετικά μικρά,το σκόρδο σε φετάκια,το μαϊντανό ψιλοκομμένο.Τα βάζετε σε ένα τηγάνι και τα ανακατεύετε να μαραθούν.Αφού μαραθούν αρκετά τα σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τον τόνο,τη ντομάτα ,τη σα΄λτσα ντομάτας και την κέτσαπ.Τα βράζετε λίγο ακόμη.                                                                                                                                         
 Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράζει μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνετε αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού περίπου).Ρίχνετε και τα μακαρόνια.Τα αφήνετε να βράσουν 10 -12λεπτά.Τα σουρώνετε τα πλένετε με κρύο νερό και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.Λιώνετε σε ένα μπρίκι ένα κομμάτι αγνό βούτυρο και το ρίχνετε στα μακαρόνια. Στο ίδιο μπρίκι βάζετε λίγο νερό και ένα κύβο λαχανικών και αφού πάρει λίγες βράσεις και λιώσει το ρίχνετε στα μακαρόνια και τα βάζετε στο μάτι της κουζίνας με το καπάκι κλειστό να πάρουν μια βράση. Τα σβήνετε και κατεβάζετε την κατσαρόλα. Τα σερβίρετε ζεστά με τη σάλτσα από πάνω.Αν θέλετε τα ανακατεύεται να ενσωματωθούν τα μακαρόνια με τη σάλτσα  (αν δε θέλετε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα τα αντικαθιστάτε με καρότο και πράσινες ελιές)   Ταιριάζουν ωραία με ντοματοσαλάτα και κρασί  η μπύρα              ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας