1 κιλό κεράσια(όποια θέλετε ξανθά η μαύρα αρκεί να είναι τραγανά)
750 γραμμάρια ζάχαρη,1 ποτήρι του κρασιού νερό,
1 λεμόνι.
Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια(αφού τα έχετε πλύνει και βγάλετε και τα κοτσανάκια).
Όσο βράζει θα βγάζει αφρούς , θα τους βγάζετε με ένα κουτάλι.
Θα καταλάβετε ότι έδεσε το γλυκό αν ρίξετε μια σταγόνα από το σιρόπι σ ένα πιάτο και δεν απλώσει κατευθείαν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!
Βράζετε για λίγο το νερό και τη ζάχαρη και ρίχνετε και τα κεράσια.
Τα βράζετε για 5 λεπτά και αφού τα βγάλετε από τη φωτιά τα αφήνετε για 24 ώρες στην κατσαρόλα. Τα βράζετε όσο να δέσει το γλυκό και προς το τέλος ρίχνετε και το λεμόνι(ρίχνετε αν θέλετε ρίχνετε μέσα μια βανίλια).Όσο βράζει θα βγάζει αφρούς , θα τους βγάζετε με ένα κουτάλι.
Θα καταλάβετε ότι έδεσε το γλυκό αν ρίξετε μια σταγόνα από το σιρόπι σ ένα πιάτο και δεν απλώσει κατευθείαν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου